Szünidei gyermekétkeztetés Debrecenben

Helyi hírek

Az önkormányzat a nyári szünetben 2016. július 4-től 2016. augusztus 31-ig 43 munkanapra biztosítja a szünidei gyermekétkeztetést.

Ehhez valamennyi (970 fő) kiskorú, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű gyermek részére megküldték az igényléshez szükséges formanyomtatványt.

A beérkezett kérelmek feldolgozása a polgármesteri hivatal szociális osztályán történik. Várhatóan 500 gyermek fog étkezni, amelyből 33 fő bölcsődés, 82 fő óvodás, 301 fő általános iskolás és 66 fő középiskolás.

Az ebéd átvételéhez a postai úton kiküldött, gyermekenként névre szóló értesítés, továbbá a gyermek lakcímkártyája szükséges.

A gyermekek részére életkoruknak megfelelő összetételű és mennyiségű ebéd kerül biztosításra.

Az étkezés helyben fogyasztással illetve, elvitellel – a korábbi évektől eltérően két új helyszín bevonásával – az alábbi 9 iskolában történik:

1./ Debreceni Szakképzési Centrum Beregszászi Pál Szakközépiskolája és Szakiskolája (volt ÚNOK) – Debrecen, Jerikó u. 17-21.

2./ Lilla Téri Általános Iskola Nagysándor József Általános Iskolai tagintézménye – Debrecen, Pósa u. 1.

3./ Debreceni Petőfi Sándor Általános Iskola – Debrecen, Szabó Kálmán u. 3-5.

4./ Debreceni Fazekas Mihály Általános Iskola – Debrecen, Vásáry István u. 10.

5./ Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola – Debrecen, Angyalföld tér 4.

6./ Debreceni Bocskai István Általános Iskola – Debrecen, Munkácsy u. 4.

7./ Csapókerti Általános Iskola – Debrecen, Jánosi u. 86.

8./ Debreceni Gönczy Pál Általános Iskola – Debrecen-Józsa, Gönczy Pál u. 1-3.

9./ A volt halápi általános iskola épületében a Halápon élő gyermekek részére, a Halápon a Gyermekekért Közhasznú Egyesület közreműködésével.

 

A szünidei étkeztetésre az önkormányzatnak állami normatíva jár. Az esetleges többletköltségek fedezetére az önkormányzat további 20 millió forintot különített el.