Hétvégére megérkezik a tavasz

Helyi hírek

Január utolsó hétvégéjén akár 12 fokot is mérhetünk majd napközben. Vajon maradt még tartaléka a télnek, vagy végleg beköszönt a tavasz?

Az idokep.hu előrejelzése szerint szerdán északkeleten ködszitálás előfordulhat, keleten pedig átmenetileg élénk lehet a délnyugati szél. Hajnalban -3, +2 fok várható, délután a ködös, borongós tájakon 2-8°C-ot, a napos tájakon 10-14°C-ot mérhetünk majd.

Csütörtökön a megélénkülő délnyugati szél hatására főként az ország déli, délnyugati felén szakadozik fel a felhőzet, keleten, északkeleten marad a borongós, helyenként napközben is párás, ködös idő. Itt lesz a hidegebb, délen és délnyugaton ugyanakkor 11-14 fok is lehet.

Péntekre egy gyenge hidegfront hozhat esőt, záport északnyugat felől, és ez a csapadékmező az esti órákban délkelet felé távozik is. Helyenként átmenetileg megélénkülhet az északnyugati szél. Délután 3-10 fok várható.

Szombaton a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően több órára kisüt a nap. Többfelé megélénkülhet a déli szél. Vasárnap egy újabb hidegfront hozhat feltámadó szelet, helyenként esőt, záporokat. Ugyanakkor hétvégén is folytatódik az évszakhoz képest enyhe idő.