A debreceni ipar és szakképzett munkaerő világszínvonalú

Gazdaság Helyi hírek

A debreceni ipar és szakképzett munkaerő világszínvonalú – mondta a város polgármestere a FAG Magyarország Ipari Kft. munkahelyteremtést, kapacitásfejlesztést és logisztikai beruházást megvalósító nyertes pályázatát ismertető sajtótájékoztatón a cég telephelyén.

Papp László elmondta: a városban 16 éve jelenlévő FAG egy újabb 12 milliárd forintos fejlesztést hajt végre, amleynek nyomán a jelenlegi 1400-as alkalmazotti létszámát 1500 fölé emeli.

Debrecen gazdaságát kétarcúnak jellemezte a város első embere: egyrészt hagyományos ipari tevékenységet folytató, másrészt újfajta technológiát alkalmazó szektorról szólt Papp László. Az FAG hagyományos ipari tevékenységet, csapágygyártást és fémmegmunkálást végez. A cég beszállítónak 15 százaléka debreceni és térségi vállalkozás.

A polgármester szerint a 12 milliárdos fejlesztés azt mutatja, hogy a cég elégedett a várossal, és fejlesztési elképzeléseinek megvalósítására alkalmasnak tartja Debrecent.
Szabó Péter ügyvezető a folyamatosan fejlődő cégről elmondta: 1999-ben alakult az FAG Magyarországi Ipari Kft., mely működését a gördülőcsapágygyár területén kezdte, majd 8 év után költözött a Határ úti Ipari Parkba. A munkahelyteremtésre, kapacitásbővítésre és technológiai fejlesztésre elnyert pályázat eredményeként a jelenlegi havi 2 millió darab csapágy gyártását 3 millióra növelik.