Kétmilliárdos fejlesztés a Tócó térségében

Helyi hírek

Az elavult rendszerek felújítása, hatékonyságának javítása mintegy kétmilliárd forintba került Debrecen legnagyobb lakótelepén.

A korszerűsítés nyomán 7300 lakásban lesz biztonságosabb és költséghatékonyabb a távhőszolgáltatás. A teljes beruházás európai uniós és hazai központi forrásból valósult meg. A hőszolgáltató cég az energiahatékonysági pályázaton megnyerte a beruházási összeg felét, az önerőtámogatásra irányuló pályázaton pedig további 426 millió forintot, a beruházás másik felét.

Csonka Tibor, a Debreceni Hőszolgáltató Zrt. vezérigazgatója elmondta: a korszerűsítés során 115 hőközpontot és 550 folyóméter távhővezetéket újítottak fel a legkorszerűbb technológiával.

A társaság a Tócóskerti lakótelepen a távhőrendszer üzembiztonságának fokozása és a szolgáltatás minőségének javítása mellett a beruházással jelentős segítséget nyújt a fogyasztóknak további energiamegtakarításra is: ha a társasházak is korszerűsítik épületeiket és felhasználói rendszereiket, nagyon jelentős energiamegtakarítást és kiadáscsökkentést érhetnek el – mutatott rá a vezérigazgató.