Appennin Nyrt.

Appeninn Nyrt.: Szathmáriné Szűcs Györgyi Magdolna lett az igazgatótanács elnöke

Gazdaság

Az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. igazgatótanácsa csütörtökön Szathmáriné Szűcs Györgyi Magdolnát választotta meg az igazgatótanács elnökévé – közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Az Appeninn január elsejei hatállyal szabályozott ingatlanbefektetési elővállalkozássá (SZIE) alakult át. Ettől a naptól illetik, valamint terhelik a SZIE-hez kapcsolódó jogszabályban meghatározott jogok és kötelezettségek.

Az Appeninn Nyrt. legutóbbi jelentésében arról számolt be, hogy 2023 első fél évében több mint 100 százalékkal, 9,093 millió euróra növelte árbevételét az egy évvel korábbihoz képest. Korrigált működési eredménye 4,72 millió euró volt az első hat hónapban.

A jelentős növekedés hátterében a közlemény szerint az ingatlanportfólió stratégiai átalakítása, a társaság belföldi és külföldi akvizíciói, illetve a költséghatékony operatív működés áll.

A társaság részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a papír csütörtökön 1,07 százalékos gyengülés mellett 556 forinton zárt, az elmúlt egy évben 133,50 forint minimumot, és 612 forint maximumot ért el az árfolyama.