Energia útközben is: milyen autós töltőt érdemes választani?

Gazdaság

Napjainkban az egyik alapvető dolog a mobilitás, az utazás életünk részévé vált. Az okos eszközök akkumulátorai azonban, még nem hosszú távra vannak tervezve. Egy autós töltővel nem kell azon aggódni, hogy lemerül a telefonunk. Éppen ezért egy autós töltő olyan kiegészítő, aminek feltétlenül a kesztyűtartóban kell lennie. De mi alapján válasszuk ki azt,  ami tökéletesen kielégíti az igényeket.

Milyen tápfeszültségű töltőre van szükségünk?

Ma már minden eszközt USB csatlakozóval tölthető de azt, hogy melyik eszközt milyen töltővel töltünk az egyáltalán nem mindegy. Különböző típusú töltők más és más feszültségen működnek, és a nem megfelelő feszültségű töltő használata károsíthatja az eszközöket.

Ha USB-n keresztül történő töltés alapját a csatlakozóban lévő 5 V feszültség jelenti. Ezt 500 mA-ra méretezték, hogy olyan egységeknek adjon tápellátást amelyek USB-n keresztül kommunikációra is képesek. Ez azonban már nem elég egy telefon vagy tablet tápellátásának biztosításához. Ezért érdemes egy olyan töltőt vásárolni amely 9-12 Volt tápfeszültséggel rendelkezik.

Az igazán modern töltők 1500-2100 mA leadásával akár a gyorstöltés funkcióra is képesek és így tökéletes megoldás azok számára akik nem csak az út során hanem az érkezéskor is maximálisan töltött akkuval szeretnének megérkezni.

Hány portos töltőt használjunk?

Az autós töltők minden USB porttal ellátott eszköz töltésére alkalmasak, ez azt jelenti, hogy egyszerre egy telefont, egy tabletet és egy laptopot is tölthetünk róluk. Természetesen akkor ha szükségünk van erre és az adott töltő is képes arra, hogy több eszköz csatlakozzon rá.

Az egy porttal rendelkező töltők azoknak jelentenek jó megoldást akik egyedül utaznak, ugyanis csak egyetlen USB csatlakozóval rendelkeznek, így csak egy egy eszközt tölthetünk róla hatékonyan.

Azok akik többen utaznak együtt, jó megoldás, ha három portos töltőt válasszanak, arról több eszközt lehet egyszerre tölteni. Ebben az esetben egyszerre lehet a töltőn a gyerekek mesenézős tabletje, a GPS-ként szolgáló telefon és a családi laptop is.

De a több portos töltő azoknak is jó megoldás akik egyedül utaznak, de több dolgot szeretnének egyszerre használni.

Létezik már praktikus megoldás a kábelek eltüntetésére a készülékek töltéséhez, ez pedig a vezeték nélküli töltés. Ez nem csak hasznos, hanem biztonságos is hiszen nem kell vigyázni a vezetékek kerülgetésére.

Autós töltő vásárlása webáruházban is lehetséges, ahol nagy választékban kaphatók az autós töltők, valamint egyéb kiegészítők, így mindent egy helyről szerezhetünk be.

Összegezve

Napjainkban már nem lehet elindulni anélkül, hogy nincs nálunk töltő a telefonhoz, a tablethez, a laptophoz. Ha megtehetjük mindenképpen több portos töltőt vásároljunk, mert akkor egyszerre több dolgot is lehet tölteni folyamatosan az úton, sőt amikor megérkezünk akkor minden berendezésünk akkumulátora fel lesz töltve. (x)