Az otthoni barkácsolás alap eszközei

Gazdaság

Az elmúlt évek szakember hiánya magával hozta, hogy aki kicsit is jó kézügyességű, próbálja a saját kezével megcsinálni azt, amit csak lehet. Aki eddig is ezermesterkedett annak biztosan van is néhány szerszáma otthon, azonban az nem mindegy milyen az a szerszám. Sokkal jobban és könnyebben lehet egy feladatot elvégezni jó szerszámmal, mint küszködni egy rosszal. A jobb minőségű szerszámot mindig érdemesebb megvásárolni.

Mi az amire feltétlenül szükségünk lehet a csináld magad mozgalomhoz?

Mielőtt belevágunk a munkába, nézzük meg, hogy milyen eszközökre lesz szükségünk hozzá.

●     Védőfelszerelés

Általában ez az amire nem vagy csak utoljára gondolunk, pedig a legfontosabb hiszen gépekkel dolgozunk bármilyen baleset előfordulhat. Mindenképpen legyen egy jó védőszemüvegünk és maszkunk, a kesztyű is elengedhetetlen, ha lehet legyen vágásbiztos, meg egy erős szövet kesztyű amit építkezéskor vagy kerti munkához örömmel felveszünk.

●     Kéziszerszámok

Alapvető dolog, hogy legyenek eszközeink a kézi munkához, persze az elektromos gépek is sokat segíthetnek, de kéziszerszámok nélkül nem nagyon tudunk bármit is csinálni. Ami biztosan szükséges az a kalapács, véső, fűrész, gyalu, ráspoly, derékszög, fázisceruza, különféle fogók, csavarhúzók.

●     Elektromos gépek, eszközök

Nagyon sok fajta eszközből válogathatunk, de az alap gép az egy fúrógép legyen, aztán szükség lesz még fűrészekre, sarokcsiszolóra. Ma már sok terméknél elérhető az akkumulátoros változat, hatalmas előnyt jelenthet az alapvető gépeknél, mint például az akkus csavarhúzó. Mindenképpen érdemes odafigyelni arra, hogy akku mennyit bír egy feltöltéssel, mennyit kell tölteni a következő használatig. Ha megoldható két töltőegységgel vásároljuk meg, így folyamatosan lehet dolgozni.

Természetesen a barkács munkák végzése közben egyre több dolgot átlátunk és úgy gondoljuk, hogy egyre több elektromos eszközre lesz szükségünk. Ez nem is gond, hiszen megfelelő eszközökkel és átgondolt munkával sok munka házilag is elvégezhető. Minél több mindent végzünk el, annál gyakorlottabban haladhatunk.

●     Egyéb eszközök

Abban az esetben, ha a festést is magunk szeretnénk a lakásunkban elvégezni más jellegű eszközökre is szükség lesz. Nélkülözhetetlen a gletteléshez egy glettvas, kőműves kanál, kőműves serpenyő, majd a festőhenger, takarófólia, nem árt egy jó létra sem. A festék felkeveréséhez egy elektromos kézi keverőgép vagy keverőszár is szükséges ha van fúrógépünk. Érdemes ezeket az eszközöket megvásárolni hiszen nem csak egy alkalommal hanem folyamatosan ki tudjuk használni tudjuk azokat a barkács munkák végzése során.

A barkácsoláshoz szükséges szegeket, csavarokat és egyéb elemeket nem csak boltokban hanem online is megrendelhetjük. A csavar kínálat webáruházban is megtekinthető és kiválasztható a kívánt méretben és mennyiségben.

Összegezve

 A barkácsoláshoz szükséges gépeket és berendezéseket nem kell egyszerre beszerezni, lehet folyamatosan is, sőt átmenetileg bérelni is lehet őket. A védőeszközök beszerzéséről nem szabad elfeledkezni, hogy a baleseteket elkerüljük. (x)