eurojackpot

A gyenge forint miatt egy hét alatt kétszer emelte meg az Eurojackpot árát a Szerencsejáték Zrt.

Gazdaság

A Szerencsjáték Zrt. a gyenge forint miatt egy héten belül másodszor kénytelen megemelni az Eurojackpot alapjáték árát.


A játék ára körülbelül két euró. Az árat az MNB által meghatározott euró-forint árfolyam heti átlaga alapján határozza meg sávos rendszerben a Szerencsejáték Zrt, ami biztosítja, hogy ne legyen túl gyakori az árváltozás.

Az idei évben márciusban már egyszer ugyanezen okból emelésre kényszerült a Szerencsejáték Zrt, akkor 780 Ft-ról 800 Ft-ra emelte meg az Eurojackpot alapjáték árát. Míg az idei második emelést éppen a múlt héten hajtotta végre a Szerencsejáték Zrt, akkor 800 forintról 820 forintra emelték az alapjáték árát. Viszont a forint további gyengülése miatt egy héten belül, még egyszer meg kellett emelni az alapjáték árát, ezúttal 820 forintról 840 forintra emelkedett az alapjáték ára.

Az Eurojackpot Magyarország mellet Horvátország, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Németország, Izland, Olaszország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Hollandia, Norvégia, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország és Svédország lottózóiban is játszható. A játék története során eddig három magyarországi játékosnak sikerült telitalálatot elérnie.