Ingatlannal kapcsolatos szerződések gyorsan, rugalmasan és szabályosan

Gazdaság

Az ingatlanokkal kapcsolatosan sokféle ügyintézésre lehet igény. Ilyen például az előszerződés, az adásvétel, a csere, a bérlés, valamint az ajándékozás. Ezeken a területeken nagyon fontos, hogy a dokumentumok megfelelőek legyenek, annak érdekében, hogy minden buktatót elkerülhessünk.

Milyen buktatók lehetnek?

Az egyik legfontosabb szabály, hogy a szerződéshez ügyvédi ellenjegyzés szükséges, illetve közjegyző is okiratba foglalhatja azt. Valamelyik feltételnek azonban teljesülnie kell ahhoz, hogy a földhivatal is elfogadja majd a szerződést. Ugyanígy elutasításra kerül a szerződés, amennyiben nem megfelelő adatokat tartalmaz, illetve nincs benne minden adat, amelyre szükség van.

Tovább bonyolíthatja a kérdést, ha az ingatlanra lenne valakinek elővásárlási joga, amely jellemzően tulajdonostársak esetében merül fel, és ha nem élnek vele, akkor lemondónyilatkozattal kell kiegészíteni a szerződést. Ugyanakkor erre nézve bizonyos kivételek is vannak, amelyekkel érdemes tisztában lenni.

A szerződésben külön ki kell térni az adásvétel módjára, a vételár teljes összegére, valamint a foglalóra is, bár az utóbbira nem feltétlenül van szükség. Ezenfelül szóba jöhet a halasztott fizetés is. Minden esetben figyelni kell arra, hogy mind az eladó, mind pedig a vevő érdekei megfelelően védve legyenek.

A szerződésben rendelkezni kell arról, hogy hova, és milyen formában lesz kifizetve a vételár, azaz nyilatkozni kell például arról, hogy a számlára utalt összeget úgy tekintik, mintha közvetlen fizetés történt volna. 

Természetesen ezek csak a legegyszerűbb buktatók voltak. Ám, ha nincs semmilyen komolyabb csavar, vagy más olyan tény, ami miatt elengedhetetlen a személyes, jogi segítség, akkor az ügyintézés akár teljesen online módon is megvalósulhat.

Online ingatlanügyletek

Az eKRS rendszerében ingatlan adásvételi ügyek online intézésére is lehetőséged nyílik. Magát a rendszert a KRS Ügyvédi Iroda online szolgáltatásaként veheted igénybe, ami azért nagyon fontos, mert így biztos lehetsz afelől, hogy egy szakszerűen készült, teljes értékű, hatályos szerződést tarthatsz a kezedben, amely a fentebb vázolt okok miatt már tisztán látható, hogy elengedhetetlen. 

Online intézhetsz egyösszegű, vagy részletfizetéses adásvételt, előszerződést, cserét, ajándékozást, sőt, még bérleti szerződést is köthetsz. A szerződések teljesen korrektek, tartalmaznak minden szükséges adatot és körülményt, melyek elengedhetetlen a dokumentum érvényességéhez. 

Az online szolgáltatások előnyei

Az online szolgáltatás alapvetően automatizált, ezért rendkívül kedvező áron veheted igénybe. A rendszeren keresztül elkészített dokumentumok pedig a későbbiekben is elérhetőek maradnak, így elkerülhető az a helyzet, hogy elveszítjük a szerződésünket. 

Az eKRS megbízható, rugalmas és gyors ügyintézést kínál, ráadásul kedvező áron és felesleges várakozás nélkül használható a szolgáltatás.