Növeld a baromfihús minőségét természetesen!

Gazdaság

Minden baromfigazdaság legkritikusabb pontja a hús megfelelő minősége, amely az állatok kiváló egészségügyi kondíciójával érhető el. Ahelyett, hogy szintetikus anyagokkal érnénk el ezt, próbáljuk ki a természetes összetevőjű készítmények használatát!

Mik azok a huminsavak?

A huminsavak természetes, növényi eredetű szerves anyagok, amelyek vegyi és biológiai lebontással, valamint a mikroorganizmusok szintetikus aktivitásával keletkeznek. A huminsavakat vizsgáló kutatások az elmúlt 10 évben hoztak sikeres eredményeket, amelyek a számtalan felhasználási módot segítették elő.

A természetben leggyakrabban állóvizekben, homokos és agyagos talajban találhatóak meg, de gyógyhatású iszapban, termőtalajban és istállótrágyában is előfordulnak. A tőzeg, a lignit és a barnakőszén tartalmaz legnagyobb arányban huminsavakat.

A huminsavak pozitív hatása

A huminsavak emberekre, állatokra és a talajra is bizonyítottan pozitív hatással bírnak. Segítenek az állatok emésztőrendszeri betegségeinek megelőzésében és gyógyításában, és védőréteget képeznek a nyálkahártyán a fertőzések elkerülése végett. Segítik a jobb felszívódást, és a baromfiknál gyakran előforduló hasmenés ellen is kiválóan használhatóak, gyulladáscsökkentő hatásuk pedig erősíti az immunrendszert.

A huminanyagok hatását vizsgálat is alátámasztja. Baromfik táplálékához fél-, illetve egyszázalékos vegyületet adagolva mérték a tenyésztésre mért hatásait.

A kísérleti csoportokban a csirkék nagyobb tömeget értek el, kisebb mértékű volt az elhullás, és egészségesebb, életképesebb lett az állomány. Jelentős pozitív változás következett be a baromfik immunrendszerében és bélműködésében. 

Remek minőségű hús

A huminsavtartalmú Humac Farm tápkiegészítőnek köszönhetően a testtömeg, a mell- és a felsőcomb izomzat is növekedett. Magasabb kalciumtartalom, kisebb arányú csonttörés és nagyobb rugalmasság volt megfigyelhető az állatoknál.

A hús minőségére vonatkozóan magasabb proteintartalom és kevesebb zsírtartalom volt észlelhető a mellizomzatban. A hús tárolása és hőkezelése után jelentősen kevesebb volt a vízveszteség is.

A huminanyagok koncentrációjában az Omega-3 és egyéb fontos zsírsavak növekedését érték el. Ezek az emberi táplálkozásban nagyon fontos zsírsavak jellemzően nagyon kis arányban találhatóak meg az élelmiszerekben.

Összességében elmondható, hogy a vizsgálat alapján a csirkék egészségének köszönhetően a hús minősége jelentősen javult. A titok tehát a természetes, huminsavakat tartalmazó készítmény megfelelő használata, amely jótékony hatásával sikeresebb gazdaságot eredményez.

Próbáld ki a Humac Farm kiváló takarmánykiegészítő termékeit, és növeld a baromfik életminőségét, élettartamát, ezáltal a húsuk jobb minőségét! Válaszd a 100%-ig természetes készítményt, amely nem tartalmaz semmilyen káros anyagot az állatokra, emberekre vagy növényekre nézve!