Mennyi egy kulcsrakész napelem rendszer ára?

Gazdaság

A jelenlegi csúcstechnológiás napelem rendszerek ára nagyon alul van árazva. Persze a kezdeti befektetés nem kicsi, és előre kell tervezni, igénybe kell venni a lehető legtöbb állami támogatást annak érdekében, hogy meg tudjuk fizetni a napelem rendszereket. Azért tekinthető alulárazottnak a napelem, mert a jövőbeli energiaárak növekedése mellett a napelem cellák hatékonysága egyre növekszik.

Jelenleg a legjobb napelemeknél csak 20% a napfény hasznosításának hatékonysága. Nem tűnik soknak, de ne feledd, hogy már most is olcsóbb napelemmel energiát termelni, mint fosszilis energiahordozókkal.

Napelem rendszer árak 2021-ben

A szerelési költségek folyamatosan emelkednek, de az állami támogatások továbbra is elérhetők. A szerelőcégek egyre összetettebb szolgáltatást nyújtanak. Ha nincs időd az engedélyekkel foglalkozni, és nem szeretnél a napelem rendszer tervezését magadra vállalni, akkor van megoldás. A legtöbb cég átvállalja a papírmunka oroszlánrészét, és az engedélyeket is azonnal be tudják szerezni helyetted. Nem kell sorban állnod, nem kell várni és idegeskedni. Csak jelezd a cég felé az igényedet. Intézd el a finanszírozást és dőlj hátra.

A legjobb cégek nem számolnak fel plusz költséget az ügyintézésért. Egy átlagos napelem rendszer jelenleg 2 millió forint körül van. Kérhetsz 1,6 milliós rendszert is, de ha hosszú távon gondolkozol, akkor megéri nagyobb teljesítményű rendszert telepíteni, inkább ne spórolj a napelemes rendszer árán, ezt később megköszönöd magadnak.

Egy 7 kW teljesítményű rendszer már 2,3-3,1 millió forintért kapható. Ekkora rendszerrel már havi 26.000-28.000 forint megtakarítást is elérhetsz.

Mit kapsz a pénzedért?

Napelem panelek, saválló tartószerkezet, inverter, optimalizálóberendezés, szolár kábelezés, egy- vagy többfázisú csatlakozás, ügyintézés és felszerelés, tervezés és teljes dokumentáció.

A fenti szolgáltatások és berendezések egy teljes, kulcsrakész rendszert alkotnak. Ha mindent összeszámolunk, és a befektetett pénz mellett az rááldozott időt is figyelembe vesszük, akkor világos, hogy érdemes kulcsrakész rendszert vásárolni.

Hacsak nem vagy szakember, akkor ne próbálj házi rendszert építeni, hiszen sokkal több idődbe és pénzedbe fog kerülni, mintha egy profi cégtől rendelnél.

Ha kérdések merülnek fel és szeretnéd előre tudni, hogy mennyibe kerül számodra a tökéletes rendszer, akkor végezz pontos számítást egy ingyenes napelem kalkulátor segítségével, és tervezz meg mindent. Mindent részletet megtudhatsz. De azt ajánljuk, hogy a kivitelezést bízd a profikra.

Egykapus rendszer és a napelem rendszer árak csökkentése

Mint már említettük, a kulcsrakész napelem rendszerek költséghatékonyak az ügyintézés és a gyors kivitelezés miatt. Ha egyetlen szolgáltató tartja kézben a projektedet a tervezéstől, az engedélyezésen át a kivitelezésig, azzal sokkal gyorsabban juthatsz hozzá a működő napelem rendszeredhez és élvezheted az ingyenes energia minden előnyét!