Így adj fel tökéletes álláshirdetést

Gazdaság

A tökéletes álláshirdetést hajszolod HR-esként, cégvezetőként? Szeretnéd tudni, hogy mit néznek meg először egy álláshirdetésben az álláskeresők? Tudni akarod, hogy mit kell mindenképp megadni ahhoz, hogy ne kattintsanak tovább a következő álláshirdetésre? És azt sem ártana tudni, hogy mivel leszel szimpatikusabb egy álláskereső számára, igaz? Minderre választ kapsz a cikkben, melyben nagy segítségemre volt a DreamJo.bs kutatása.

Ezt nézik meg először az álláskeresők

A fizetést, igaz? Tévedsz. Az álláskeresők 74%-a először a feladatokat nézi meg. Hogy miért? Egyszerűen ez alapján tudja a leggyorsabban eldönteni, hogy alkalmas-e az adott pozícióra vagy sem. Ha ott olyan feladatokat lát, amit nem szeretne, vagy nem tud elvégezni, akkor máris továbbkeresgél az állások között.

Ezért nagyon fontos, hogy jól legyen megírva a feladatok részletezése. Ne legyenek benne általános feladatok, inkább konkretizálj! Ha pl. azt írod, hogy “adminisztrációs feladatok”, akkor inkább oda se írtad volna, mert annyira általános. Írd oda konkrétan, hogy mivel kapcsolatos adminisztrációs feladatokat kell majd ellátni, vagy milyen rendszerben, stb. Minél konkrétabbak a feladatok, annál jobb, annál relevánsabb jelentkezők fognak befutni hozzád.

A szakmai ismeretek is ide tartoznak, melynél szintén van mit javítani a visszajelzések alapján. Eleve itt sokan soft skilleket, készségeket adnak meg, mint elvárást, de ez nem szakmai ismeret. Sajnos itt az is jellemző, hogy mindenből a maximumot várják el. Minden szakmai ismeretet 5-ből 5-ös szinten kell tudnia mindenkinek. Ez lehetetlen. Vannak olyan állások, ahol ez valóban feltétel, de azért tegyünk különbséget egy senior és egy junior fejlesztő szakmai tudása között.

Ha ezekre figyelsz, akkor nem fogják elijeszteni a potenciális jelentkezőket a túl magas elvárások vagy a várható feladatok ismeretének hiánya. Ha szeretnél profi cégprofillal ellátott, személyes, minden fontos infót tartalmazó álláspályázatot közzétenni, csatlakozz a DreamJo.bs szerethető cégeihez!

Az álláskeresők ezt hiányolják egy álláshirdetésből a legjobban

Na most jutottunk el a fizetéshez és az egyéb juttatásokhoz. Igen, nagyon fontos a pénz, nem tagadhatjuk. Az álláskeresők 85%-a a fizetés megjelölését hiányolja a legjobban egy álláshirdetésből. Ez nem kis szám. Ha nálatok a cégkultúra nem engedi meg, hogy nyíltan beszéljetek az egyes állásokért járó jövedelemről, akkor adj meg csak sávokat. Már ez is egy jó támpont lehet, és mellé lehet írni pl., hogy a bérezés tapasztalat alapján történik.

Az álláskeresők 46%-a a juttatásokat éppúgy hiányolja sok esetben, mint a várható jövedelem megjelölését. Itt megadhatsz sok mindent: étkezés, utazás, képzés, stb.

Légy egyedi

Az álláskeresők 49%-a akar többet tudni a cégben dolgozó csapatról. Hogy mi erre a megoldás? Sok személyes kép, esetleg videó, de minimum szöveges bemutatás a csapatról!