Márky-Zay Péter leváltotta az önkormányzati cégek vezetőit

Gazdaság

Csütörtökön, órákkal az alakuló ülés után már visszahívták az önkormányzati cégek igazgatóit Hódmezővásárhelyen – írja a hvg.hu.

A helyi Fidesz szerint máris politikai tisztogatás történt, Márki-Zay Péter viszont azt mondja, hogy a szabálytalanságokra már korábban fény derült, de eddig éppen az eddig többségben levő Fidesz akadályozta a leváltásukat

Hódmezővásárhely újraválasztott polgármestere a személycseréket azzal indokolta, hogy sem az önkormányzati cégek átvilágítását, sem a cégvezetők visszahívását nem voltak hajlandók megszavazni a fideszes képviselők korábban, pedig a szabálytalanságokról régóta tudtak, mert belső vizsgálatot tartottak.

Lázár János címeres borosládáit faragták az önkormányzati cég műhelyében, vadhúst tároltak a cég hűtőjében
– sorolta a példákat Márki-Zay arra, hogyan használták saját célokra az önkormányzat vállalkozásait. Egy sofőr még tavaly azzal bukott le, hogy elkottyantotta, Lázár boraiért megy Szekszárdra, majd amikor a menetlevelet kérték tőle, akkor az Kozármisleny távra volt kitöltve.
A nagy többséggel megválasztott új városvezetés, már a csütörtöki alakuló ülés után zárt ülésen meg is szavazták a két gigacég, a Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató Zrt. és a Hódmezővásárhelyi Vagyonkezelő Zrt. igazgatóságának és felügyelőbizottságának a leváltását.