Az Opus Global Appeninn-részesedésének értékesítését tervezi

Gazdaság

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Global Nyrt. az Appeninn Holding Nyrt.-ben lévő, pénzügyi befektetésként nyilvántartott kisebbségi részesedésének értékesítését tervezi – tette közzé az Opus Global kedden, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Az Opus igazgatósága a kedvező ingatlanpiaci helyzetben úgy döntött, hogy megvizsgálja Appeninn-részvénycsomagjának értékesítési lehetőségeit. A társaságnak 8 860 027 darab, 100 forint névértékű Appeninn-részvénye van, amelyek 18,7 százalékos tulajdoni hányadot jelentenek.

Az Opus a tervezett értékesítés miatt – mint a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. jogutódja -, az Appeninn feletti közvetlen irányítását is meg kívánja szüntetni – közölték.

Az MTI-hez kedden eljuttatott sajtóközlemény szerint a társaság konzervatív, hosszú távú befektetési politikája a jövőben is a stratégiai divízióiba (élelmiszeripar, energetika, építőipar, turisztika és vagyonkezelés) szervezett befektetéseinek növekedésére fókuszál.

A részvénycsomag értékesítéséből származó bevételt befektetéseinek fejlesztésére, valamint előkészítés alatt álló akvizícióihoz használná fel a társaság, elsősorban az energetika, és az élelmiszeripar területén.

Az Opus Global júliusban jelentette be, hogy – több más tőzsdei társaságban lévő kisebbségi részesedésével együtt – az Appeninn Holdingban lévő tulajdonát is likvid befektetésként kezeli, ahol a társaság igazgatóságának célja, hogy az elérhető legnagyobb profitot realizálja.

Az Opus Global 25 forint névértékű részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a részvény a keddi kereskedést 385 forinton zárta, 3 forinttal, 0,77 százalékkal gyengébben az előző záróárnál. Az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyamuk 591 forint, a legalacsonyabb 342 forint volt.