Letiltotta a GVH az Orangeways-t

Gazdaság

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ideiglenes intézkedésként megtiltotta a www.orangeways.com honlapon a személyszállításra vonatkozó kereskedelmi gyakorlat folytatását, a GVH emellett kötelezte az orangeways márkanév alatt kereskedelmi tevékenységet végző vállalkozásokat, hogy az erre vonatkozó tartalmat töröljék a honlapjukról.

A GVH az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében ismerteti: a főhatóság versenyfelügyeleti eljárást folytat az orangeways márkanév alatt kereskedelmi gyakorlatot folytató vállalkozásokkal szemben, mert feltételezhető, hogy ezek a cégek tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytattak, illetve valósítanak meg a fogyasztókkal szemben.
Közölték: a rendelkezésre álló adatok szerint ezek a vállalkozások egyebek mellett nem rendelkeznek az előírt engedélyekkel. Az eljárás alá vont vállalkozások kereskedelmi gyakorlatukat elsődlegesen a www.orangeways.com honlapon keresztül végzik, a fogyasztók itt tudnak helyet foglalni a különböző buszjáratokra és a honlapon vásárolhatják meg a jegyeiket is.

A közlemény szerint a GVH a versenyfelügyeleti eljárás során megállapította, hogy az ideiglenes intézkedés elrendelésének feltételei fennállnak, és a fogyasztói panaszok, illetve a különböző hatóságok jogerős intézkedései alapján megalapozottan valószínűsíthető a jogsértő kereskedelmi gyakorlat. Emellett a kereskedelmi gyakorlat folytatása veszélyeztetné a gazdasági versenyt – fűzték hozzá.

A GVH szerint az intézkedés halaszthatatlan volt, mivel a fogyasztók további anyagi veszteségeinek elkerülését más módon nem tudták biztosítani.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.