A debreceni menekülttábor bezárása 150 millióba kerülhet

Gazdaság

Orbán Viktor előbb elköltött közel 400 millió forint uniós támogatást a debreceni menekülttábor fejlesztésére, majd tavaly májusban bejelentette, hogy az EU-val kötött támogatási szerződést megszegve bezáratja azt – írja közleményében Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció (DK) ügyvezető alelnöke.

Az Európai Bizottság szerint akár fél millió eurós, tehát 150 millió forintos büntetést is kaphat Magyarország.

Orbán Viktor komoly összegeket vesz ki a magyarok zsebéből az EU-ellenes cirkusz minden egyes felvonásával. A hazug, mára állandósult gyűlöletkampány óriásplakátjai, TV- és rádióreklámjai és újsághirdetései eddig is milliárdokkal rövidítették meg a magyarokat, ez azonban még kiegészül az EU-s szerződések megszegéséből fakadó büntetések összegével is.

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor EU-ellenes politikája ma még „csak” pénzügyi károkat okoz, hosszútávon azonban történelmi zsákutcába vezetheti Magyarországot.

Ez csak úgy kerülhető el, ha mindenki távol marad az őszi EU-ellenes népszavazástól. A távolmaradás is szavazat; aki ősszel otthon marad, az arra szavaz, hogy Magyarország továbbra is az Európai Unió teljes jogú tagja legyen.