Az egészséges görögszéna mag sokoldalú felhasználásáról

Gasztro

A görögszéna mag a legsokoldalúbb gyógynövények táborát gazdagítja. Hatékonysága már régről ismert. Nemcsak a koleszterinszint csökkentésében játszhat nagy szerepet, de kiváló szolgálatot tehet az újdonsült kismamáknak is, akiknek például gondjuk adódott a tejkiválasztással. Számos kutatás bizonyította, e gyógynövény csökkentheti a csontritkulás kialakulásának esélyét, sőt, a vérszegénység kezelésében is nagy szerepet játszhat.

A hölgyek egyik legjobb barátja

Ahogy a fentiekben megjegyeztük, a szoptató anyukákra is jótékonyan hathat a görögszéna mag, viszont a tejkiválasztás serkentése mellett. a hölgyek egyéb panaszaik esetén is bevethetik a gyógynövény erejét. A tapasztalat azt mutatja, a görögszéna mag a menstruációs ciklussal járó kellemetlen panaszokat is redukálhatja, sőt, a rendszertelen ciklust is stabilizálhatja.

Az izmok fejlődését is segítheti

A témában végzett kísérletek sorra igazolják, miszerint a szóban forgó gyógynövény az izmok optimális fejlődésére is jó befolyással lehet. Nem csoda hát, ha számos testépítő fogyasztja rendszeresen a gyógynövényből készült teát a mindennapokban. A gazdag vitaminforrásnak minősölő mag a légúti betegségek kezelésében is jó szolgálatot tehet, illetve az emésztőrendszer megfelelő működését is segítheti.

Görögszéna mag – nemcsak egészséges, finom is!

A görög lepkeszegként is ismert gyógynövény fűszerként is hódít, különösen a távol-keleti gasztronómiában. Az erősen ánizsos, markáns illatú és ízű mag fűszerként különösen exkluzív kiegészítője lehet az indiai ételeknek, például a curry-nek. Kiválóan passzol a rizses ételekhez. Abban az esetben, ha a magocskákat a kulináris szokásainkba szeretnénk beépíteni, érdemes azokat kicsit megpirítani a használatuk előtt – így hozhatjuk felszínre a görög lepkeszeg igazi autentikus karakterét.

Fogyasszuk bátran teakánt is elkészítve

Amennyiben szívesen követnénk a testépítők példáját, a görögszéna magot tea formájában is bátran fogyaszthatjuk, akár minden nap – 2 dl vízben forraljunk fel egy teáskanálnyi magot, majd kihűlve és leszűrve, ízlés szerint édesítve (mézzel például kitűnő) fogyasszuk el a finom, egészséges főzetet.