Ha az édes ízeket kedveled, ezt próbáld ki!
Hozzávalók:
hús+panír
- 4 db csirkemell filé
- 3 db tojás
- 1 bögre kukoricaliszt
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
szósz
- 6 ek szójaszósz (1/3 bögre)
- 1 bögre barna cukor
- 2 dl ananászlé
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 közepes db piros kaliforniai paprika
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- 10 dkg ananász (feldarabolt)
Elkészítés:
hús+panír
- A csirkemellet falatnyi darabokra vágjuk fel. Aztán sózzuk, borsozzuk.
- Egyik tálba üssük bele a tojásokat, és verjük fel. Másik tálba tegyük a kukoricalisztet.
- A húsdarabokat hempergessük először a lisztbe, majd a tojásokba, és végül a felforrósított olajba. Pár perc alatt világosbarnára sülnek.
- Szedjük ki őket, és tegyük át egy sütőedénybe.
szósz
- Keverjük össze egy tálban a szósz hozzávalóit, és öntsük rá a kisütött, várakozó csirkedarabokra.
- 180 C°-ra előmelegített sütőben lefedés nélkül 1 órán át süssük, negyed óránként óvatosan átkeverve.
- Főtt rizzsel tálaljuk. Tetejére újhagyma zöldjét szórjuk díszítésképpen.
Forrás: nosalty.hu