Újabb 5 évre megújította NIBS tagságát a BGE

Újabb 5 évre megújította NIBS tagságát a BGE

Egyetem

A tavaly novemberben lezajlott sikeres re-akkreditációs folyamatot követően újabb 5 évre, 2028 novemberéig megújította NIBS tagságát a Budapesti Gazdasági Egyetem. A Nemzetközi Üzleti Iskolák Hálózata (NIBS) több mint 70 üzleti iskola egyesülete a világ vezető egyetemeiről. Együttműködve nyújt kiemelkedő, nemzetközileg orientált üzleti oktatást, amely felkészíti a hallgatókat a globális gazdaságban való sikerre. A BGE 2017-ben szerezte meg első ízben a NIBS intézményi akkreditációját.

Tavaly novemberben látogattak el egyetemünkre a NIBS panel tagjai (Dr. Jeffrey Johnson-Texas, USA, St. Mary’s University és Dr. Mark Crowder-Egyesült Királyság, Manchester Metropolitan University), akik áttekintették a BGE nemzetköziesedésére tett törekvéseit egyetemünk 2017-es elő akkreditációja óta. Az elmúlt 6 év alatt az egyetem továbbfejlesztette nemzetközi tevékenységeit, és szorosabbra fűzte kapcsolatait számos partnerrel, már közös kutatási tevékenységeket és kettős diploma programokat is biztosítva. A BGE nemzetköziesedés téren elért eredményei és erőfeszítései lenyűgözték a küldöttséget, így a NIBS Igazgatótanácsának re-akkreditációra javasolta intézményünket.

Az akkreditáció sikeres meghosszabbításáról szóló aktuális jelentésben is kiemelték az elmúlt időszak nemzetköziesedés terén elért kiemelkedő eredményeit – többek között nemzetközi mentorprogram, nemzetközi kutatások, hallgatók külföldi tapasztalatszerzésének támogatása – és ajánlásokat fogalmaztak meg az egyetem nemzetközi profiljának további erősítéséhez.

A NIBS újra-akkreditációs csapata, Dr. Jeffrey Johnson és Dr. Mark Crowder 2023. november 22-i látogatásuk végén nagyon pozitív visszajelzést adtak a BGE munkatársaival és hallgatóival tett re-akkreditációs találkozókról Dr. Andrási Gábor nemzetközi igazgatónak és Farkas Dávidnak, a BGE kuratóriumi képviselőjének.

(Borítókép: BGE; Balról jobbra: Farkas Dávid, Dr. Andrási Gábor, Dr. Jeffrey Johnson és Dr. Mark Crowder)