dr. Liana Mester

Az egyetemért élt

Egyetem

2023.07.30-án súlyos betegség következtében elhunyt dr. Liana Mester docens a Nagyváradi Egyetem Közgazdaságtudományi Karának oktatója, a Nemzeti Kapcsolatok intézet igazgatója.

1997-ben végzett a Nagyváradi Egyetem Közgazdaságtudományi Karán, majd doktori fokozatát 2006-ban szerezte meg a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetemen. Fokozatosan lépett előre a tanári pályán. 1998-ban gyakornok, 2000-ben tanársegéd, 2002-ben adjunktus majd 2008-ban docens lett.

2012 óta volt a Nagyváradi Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok intézetének igazgatója, amit ésszel és szívvel vezetett. Számos kutatást és kutatócsoportot vezetett és inspirált. Nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy a nemzetközi kapcsolatok témaköre fejlődjön az egyetemen. Mindemellett egy különleges ember volt, akit az elegancia, a szerénység és a tapintatosság jellemzett. Egy ember, aki melegszívű és nemes lelkű volt. Élete utolsó percéig óriási odaadással az Egyetemet szolgálta. Fontos szerepe volt a Nagyváradi Egyetem Közgazdasági Karának és a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának közötti kapcsolatépítésben is.

Munkahelyétől pár száz méterre, a Rulikovski temetőben helyezték örök nyugalomra. Nekrológját a szertartást vezető pap könnyek között mondta el. Hívő keresztény volt, aki minden péntek este ott volt a templomban és minden cselekedetét ennek szellemében tette.

Liana Mester 48 éves volt.

A kar Facebook-oldalán megjelent bejegyzés.