Diplomaosztót tartottak a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán

Diplomaosztót tartottak a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán

Egyetem
Diplomaosztó ünnepséget tartott a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara az intézmény Díszudvarán szerdán. Csaknem 320 végzős vette át oklevelét az eseményen, ahol a kar és a hallgatói önkormányzat elismeréseit is kiosztották.

A Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karon (DE ÁJK) a 2022/2023-as tanévben a jogász szak nappali és levelező tagozatán 73 jelölt felelt meg a képesítési követelményeknek. Az európai és nemzetközi üzleti jog mesterképzési szakon 20-an tettek sikeres záróvizsgát.

A DE ÁJK igazságügyi igazgatási alapszak, valamint jogi felsőoktatási szakképzés nappali és levelező tagozatán összesen 175 jelölt fejezte be eredményesen tanulmányait.

A szakirányú továbbképzések közül alternatív vitarendező, közvetítő szakjogászként 19-en, fogyasztóvédelmi szakjogászként 18-an, HR szakjogászként 8-an, HR-tanácsadó, humánpolitikai szakemberként 2-en, jogi szakokleveles gazdasági szakemberként szintén 2-en, jogi szakokleveles orvos- és egészségügyi szakemberként 15-en, míg kriminalisztikai szakjogászként 7-en feleltek meg – írja a hirek.unideb.hu.

Átadták az okleveleket a Debreceni Egyetem Műszaki Karán