DEAC foci: indul a szezon

Egyetem

A labdarúgó megye I-ben is beindul a szezon, a DEAC játékosai kemény munkával hangoltak a hétvégi rajtra. A férfi kosarasok közvetlen riválisukkal találkoznak.

Az őszi szezont a tabella élén zárta a DEAC labdarúgó csapata, amelynek célja, hogy tavasszal is megtartsa vezető pozícióját Hajdú-Biharban. A fiúk kemény téli munkával hangoltak a ligarajtra. Az edzőmérkőzéseken direkt csak más megyéből érkező csapatokkal találkoztak, a mérlegük öt mérkőzésen három győzelem és egy vereség. Sáfár László tanítványai szombat délután 2-kor csapnak össze hazai pályán a Nagyhegyessel.

A másodosztályú kosárlabdabajnokság 17. fordulójában Hódmezővásárhelyre utazik a DEAC Kamilla Gyógyfürdő csapata. A hazaiak eddig hibátlanul vették az akadályokat, a Vásárhelyi Kosársuli közel 90 pontot átlagolt eddig meccsenként. Igaz, a legutóbbi 8 fordulóban a debreceniek sem találtak legyőzőre, így mindenképp küzdelmes, izgalmas mérkőzés várható.

Az alapszakasz végeredménye szempontjából nagyon fontos találkozó lesz ez mindkét csapat számára, a győztes kedvező helyzetből várhatja az utolsó öt fordulót. A két gárda szombaton 18 órakor találkozik a Hódtói Sportcsarnokban.

A női kosarasok legutóbb a DVTK ellen tudtak nyerni, most azonban újabb kihívás előtt állnak, hiszen vasárnap délelőtt 11 órától a Kiss Lenke KS ellen kell megküzdeniük Budapesten.

A DEAC férfi futsalosaira igazi hazai rangadó vár, ugyanis a bajnokság másik debreceni alakulatával, a Debreceni Sportiskolával mérik össze tudásukat. A minden bizonnyal érdekes meccsre a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban kerül sor hétfő este 19 órától.

A női futsalosok legutóbb nagy arányban kaptak ki a Hajdúböszörménytől, most pedig esélyt kapnak arra, hogy a kellemetlen emléket kicsit elfeledtessék a szurkolóikkal. Erre Miskolcon kerül sor vasárnap 15 órakor, a DVTK-Vénusz ellen.

Forrás: unideb.hu