Egyetemi jégkarnevált rendeztek

Egyetem

Kicsik és nagyok húztak korcsolyát vasárnap délelőtt, hogy részt vegyenek az egyetem idei, a nőnap jegyében rendezett családi programján.

Idén is megrendezte a hagyományos jégkarnevált a Debreceni Egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központja. Március 6-án több mint 700-an töltötték meg a Jégcsarnokot, ahol a korcsolyázási lehetőség mellett játékos ügyességi versenyek, tombola, arcfestés, a hölgyeket pedig – a közelgő nőnap tiszteletére – virágos kitűző fogadta a rendezvény résztvevőit.

Sorban érkeztek családostól az egyetemi dolgozók, és egyre többen merészkedtek a jégre is. A legbátrabbak ekkor már akár pókemberként is körözhettek, hiszen a Lelkierő Egyesület fiatal munkatársai még arcfestést is készítettek a legkisebbeknek. A bemelegítés alatt toborozták a résztvevőket a sorversenyhez, ahol végül 10 csapat versengett az elsőségért. Az időnként embert próbáló feladatok összeállításában és a verseny lebonyolításában is segédkeztek a Debreceni Hoki Klub fiatal játékosai, akik játék közben szemmel láthatóan feltérképezték az utánpótlást is.

A győztesek és a tombola nyertesei játékokkal, édességcsomagokkal gazdagodtak, a legszerencsésebbek pedig – a felajánlásoknak köszönhetően – családi belépőt nyerhettek a Főnix csarnok rendezvényeire, a Vojtina Bábszínházba, vagy éppen a Nagyerdei Kultúrparkba.

Ide egyébként nem kell különösebb szerencse a bejutáshoz, elég lesz, ha majd valaki időben regisztrál, hiszen májusban az Állatkertben tartja gyermeknap alkalmából a szokásos családi napot az egyetem Mentálhigiénés Központja.