Már lehet jelentkezni az egyetemek, főiskolák szeptemberben induló képzéseire

Elindult a felsőoktatási felvételi eljárás, hétfőtől lehet jelentkezni a jövő szeptemberben induló alap-, osztatlan és mesterképzésekre, valamint a felsőoktatási szakképzésekre – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a tárca parlamenti és stratégiai államtitkárát idézve hétfőn az MTI-vel.

Debreceni Egyetem

Megvannak a felvételi ponthatárok, Debrecenbe vették fel a második legtöbb hallgatót

Nyilvánosságra hozták csütörtök este az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat. A jelentkezők háromnegyedét felvették valamilyen képzésre – ismertette Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára a ponthatárok kihirdetése után tartott budapesti sajtótájékoztatón.

Új dékán a gyógypedagógiai kar élén

Gortka-Rákó Erzsébet főiskolai tanárt, a Szociálpedagógia Tanszék vezetőjét bízta meg Szilvássy Zoltán rektor a Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar (GYGYK) dékáni feladatainak ellátásával, kinevezése három évre szól. – A tantervi hálók átdolgozásával és a munkaerőpiaci szereplők bevonásával újulnak meg a kar alapképzései. A meghatározó pedagógiai képzés mellett a gyógypedagógiai szak továbbfejlesztését tervezzük. A munkáltatók közvetlen visszajelzéseit […]

110 településen végez koronavírus-szűréseket a Debreceni Egyetem

A Debreceni Egyetem is részt vesz az országos koronaszűrési programban – tájékoztatott az intézmény sajtóirodája. A hazai orvosképzők részvételével meghirdetett vizsgálatsorozat célja, hogy pontos képet kapjanak a járvány kiterjedéséről, az új típusú koronavírussal fertőzöttek és átfertőzöttek számáról. Négy megyében végeznek szűrést.