Gálvölgyi János

Gálvölgyi János mentős ügye: megállapították, hogy ki a felelős

Bulvár

Lezárult az Országos Mentőszolgálat vizsgálata Gálvölgyi János ügyében. Mint emlékezhetünk, május elején a színész otthonában lett rosszul, majd mivel nem érkezett ki időben a mentő, lányai vitték kórházba.

A Naphíre.hu megkeresésére az OMSZ levélben közölte, hogy mi lett a belső vizsgálatuk eredménye. Mint írják,

az intézkedések szakmai értékelése szerint a segélyhívást fogadó mentésirányító rosszul döntött, amikor a bejelentőtől kapott információk alapján az esetet nem az életveszélyes kategóriába („P1 riasztás”) sorolta. Ennek következtében a rendelkezésre álló és riasztható rohamkocsi azonnali kiküldésére nem került sor. Egy másik mentésirányító az ismételt hívások kezelésekor kommunikációs hibát vétett. A felelősség megállapítása elmarasztalást vont maga után.

“A nehézlégzés ugyanis (még ha már egy napja fennáll is) olyan riasztó tünet, amely magában hordozhatja az életveszély lehetőségét és azt a hozzátartozó visszahívása során feltett, tájékozódó kérdésekkel sem lehetett kizárn” – magyarázták.

Gálvölgyi János újra színpadra állt, hatalmas ovációval fogadta a közönség

Az Országos Mentőszolgálat azt is közölte, hogy a nyár folyamán összes mentésirányító csoport dolgozói számára kétnapos, intenzív továbbképzést tartanak, amely egyebek mellett jogi, kommunikációs, pszichológiai, és mentés-szakmai elemeket, valamint gyakorlatokat is tartalmaz.