Novák Katalin köztársasági elnök

A béke színét viseli magán Novák Katalin

Bulvár

Aki figyelemmel követi Magyarország első női köztársasági elnökének munkásságát, már észrevehette, hogy mindig nagyon ad a megjelenésére.

Novák Katalin a kényelemmel ötvözött finom eleganciát favorizálja… és egyre többször kapják lencsevégre egy fiatal magyar divattervező kreációiban – írja a Blikk. A lap utánajárt, miért éppen ezt a márkát választotta.

Novák Katalin Dobor Dorina kreációját viselte a “bukaresti kilencek” varsói csúcstalálkozóján, ahol Joe Bidennel, az Egyesült Államok elnökével is találkozott. A divattervező ruháival tavaly decemberben ismerkedett meg Novák Katalin, azóta tart együttműködésük. A köztársasági elnök nagyon szereti a márka kényelmes és elegáns, halvány színű ruháit, ezekel is üzenetet közvetít.

A varsói csúcstalálkozó az Ukrajnában dúló tragikus háborúról szólt. Varsóba az elnök asszony a béke üzenetével érkezett, azt képviselte, hogy mihamarabb tűzszünet legyen a szomszédunkban, ezt pedig az öltözködésével is ki akarta fejezni. A fehér a béke színe, ezért esett a választás Dobor Dorina fehér ruhájára

– tájékoztatta a lapot a Sándor-palota kommunikációs igazgatósága.

Novák Katalint megfogta a választott ruha visszafogott eleganciája, ezzel tudta kifejezni azt, amit üzenni akart a csúcstalálkozón. Mivel hazánk első női államfője, kiemelten fontos számára, mikor mit visel, figyelembe kell vennie a protokollszempontokat, a helyi szokásokat és a rendezvény körülményeit is.