TU-141 drón

Három orosz régió ellen indítottak dróntámadást az ukrán erők

Európa

Három oroszországi régió, a moszkvai, a brjanszki és a rosztovi légterében lőtt le ukrán drónokat az orosz légvédelem csütörtökön a helyi vezetők közlése szerint.

Szergej Szobjanyin, az orosz főváros polgármestere a Telegramon közölte, hogy a Moszkva megyei Ramenszkoje térségében megsemmisítettek egy pilóta nélküli repülőszerkezetet. Anyagi kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt, de az incidens miatt a moszkvai repülőterek forgalmát a hajnali órákban átmenetileg felfüggesztették.

Alekszandr Bogomaz, Brjanszk megye kormányzója arról számolt be, hogy a régió felett három drónt lőttek le. Az egyik repülőszerkezet lehulló darabjai károkat okoztak a brjanszki vasútállomásban. Az elöljáró azt írta a Telegramon, hogy a támadásnak nem voltak sérültjei, de több ablak kitört, és néhány gépkocsiban károk keletkeztek. Vaszilij Golubev, Rosztov megye kormányzója Telegram-csatornáján közölte, hogy Rosztov-na-Donu felett két drónt lőttek le, az egyik a várostól nyugatra, a másik pedig a központban zuhant le. Három ház homlokzatában és több személyautóban károk keletkeztek, egy ember könnyebben megsérült. A város polgármestere, Alekszej Logvinyenko szerint az egyik lezuhant drón kárt okozott egy kapcsolószekrényben, aminek következtében húsz ház áramellátása megszakadt.