Kondás Elemér Vasas

Kondás Elemér ma a Loki ellen bizonyíthat

Sport

A tabella utolsó helyén álló Vasas csapatát fogadja 19 órától a Nagyerdőn a DVSC a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójának vasárnapi játéknapján.

A Loki Srdjan Blagojevic mester alatt kissé vérszemet kapva már a dobogóval kacérkodna, a fővárosiak viszont hatpontos hátrányban vannak az utolsó előtti helyezettel szemben.

A meccs pikantériája, hogy a Vasast az a Kondás Elemér irányítja, aki mindmáig a Loki egyetlen veretlen szezonját (és természetesen bajnoki címét) produkálta a csapattal a 2011/2012-es kiírásban.

Kondás a Vasas honlapjának mesélt arról, hogy mit vár a találkozótól:

A DVSC elleni novemberi összecsapásunk egyáltalán nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, hiszen az első 30 percben kaptunk három gólt, ami rendkívül nehéz helyzetbe hozott minket. Szabadrúgásból és oldalról beadott labdából is betalált az ellenfél, az ilyen típusú hibáinkból tanulnunk kell, ezért ezekre is nagy figyelmet szenteltünk a felkészülés során. Bízom benne, hogy sokkal hatékonyabbak és eredményesebbek leszünk a Debrecen ellen, mint legutóbb.

Szóba került a veretlen bajnoki cím is:

Az már történelem. Most csak azzal foglalkozok, hogy a Vasas eredményes legyen. Természetesen nagyon szép éveket töltöttem ott, de ezt teljes mértékben kizárom jelen pillanatban.

Kondás elmondta, nagyon nehéz mérkőzésre számít, hiszen a Loki rendkívül veszélyes ellenfél, ráadásul otthon játszanak a hazai pálya minden előnyével.

Felkészültünk belőlük, így mindenre tudnunk kell reagálni, olyan teljesítményt kell letenni az asztalra, ami pontokat eredményez számunkra

nyilatkozta a DVSC egykori, a Vasas jelenlegi vezetőedzője.

Blagojevic a maximumot várja el csapatától

Csak két-három napunk volt arra, hogy egy kicsit megpihenjünk, aztán pedig visszatértünk a rendes kerékvágásba, mindannyian a következő ellenfélre koncentrálunk. Ahogyan már korábban is említettem, a bajnokságon belül nagyon csekély a különbség a csapatok között. Függetlenül attól, hogy a Vasas jelenleg kiesőhelyen áll, tudjuk, hogy jó csapatról van szó, jó játékosokkal és az egyik legnagyobb költségvetéssel. Egyszerre szükséges óvatosnak, motiváltnak és felkészültnek lennünk, a maximumot kell nyújtanunk. Koncentráltnak kell lennünk, hiszen az ellenfelünknél nagyon gyakoriak a változtatások, a Vasas akár egy mérkőzésen belül is változtat a felálláson, a letámadás módján vagy a védekezésen. Elemeztük az ellenfelünket, ezért fontos, hogy adott esetben ne csak a saját játékunkhoz ragaszkodjunk, hanem tudjunk alkalmazkodni ahhoz, ami épp a pályán zajlik

– nyilatkozta a DVSC trénere a klub honlapjának.