Matthew McConaughey

“Felelős fegyvertartásra van szükségünk” – Matthew McConaughey a Fehér Házban szólalt fel a texas-i tragédia kapcsán

Matthew McConaughey az első Hollywood-i híresség, aki felszólalt az amerikai fegyvertartási törvények szigorítása mellett a texas-i iskolai mészárlás kapcsán. A Texas-ból származó színész, június 7-én a washingtoni Fehér Ház-ban, több, mint negyed órás beszédben, többször elérzékenyülve érvelt amellett, hogy miért szükséges a szigorú törvénymódosítás.

“A gyerekek Mauritániában is dínó-rajongók” – exkluzív interjú Mamoudou Athie amerikai színésszel, a Jurassic World szereplőjével

A Mauritániában született, de Amerikában felnövő amerikai színész első alkalommal szerepel egy – a Spileberg által klasszikussá tett – Jurassic World filmben. A filmbéli karakterétől és jövőbeli terveiről beszélgettünk Mamouduou Athie színésszel Los Angelesben az NVC Universal Stúdió Jurassic Park interjúnapján. A legújabb rész, a Jurassic World: Világuralom június 7-től látható a magyar mozikban.

A Csillagok háborúját ünnepelte Amerika

Négy napos giga-rendezvényen ünnepelte 2022. május 26-29. között az Egyesült Államok a Star Wars-ot ahol nem csak az első, 1977-es film élő legendái jelentek meg, hanem a The Mandalorian sorozat, az Obi-Wan Kenobi és a Boba Fett sztárjai, a Lego Star Wars filmek, a képregények és a videojátékok kreátorai is. Ott jártunk a helyszínen.

Iskolai lövöldözés Texas

Legalább 18 diák és egy tanár meghalt egy iskolai lövöldözés során a Texas állambeli Uvalde városában

Legalább 18 diák és egy tanár is meghalt egy iskolai lövöldözés során a Texas állambeli Uvalde városában helyi idő szerint kedden 12 óra előtt – jelentette az amerikai sajtó a Texas állambeli közbiztonsági hivatal tájékoztatására hivatkozva.

Az OECD-ben közel 34 éves csúcson az infláció márciusban

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezethez (OECD) tartozó országokban márciusban átlagosan 8,8 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak a februári 7,8 százalékos növekedés után. Ez a legmagasabb növekedési ráta 1988 októbere óta. Tavaly márciusban az éves infláció 2,4 százalék volt.