Három éven belül megújul a Hódos

Sport

Új és régi-új szponzorokat mutattak be a DVSC-TVP-nél. Folytatódhat a sikerszéria, és lesz egy utcai márka is.

A stratégiai célokat, terveket ismertették a debreceni női kézilabda klub tájékoztatóján 2017. augusztus 10-én. Az eseményen bemutatták az egyesület két új szponzorát, az Alföld Tej Kft.-t és a Digisportot. Mindkettő komoly stratégiai szerepet tölt majd be a klub életében. A szponzori kör bővülését jelenti az is, hogy további öt évre szóló együttműködést kötött a DVSC és a TVP. A tájékoztatón részt vett Papp László, Debrecen polgármestere is, aki hangsúlyozta: a csapatnál végzett munka példaértékű és igazi sikertörténet.

Papp László polgármester elmondta: a magyar női kézilabda a világ élvonalához tartozik, s az a klub, amelyik az NB I-ben játszik, méltán tartozik a sportág elitjéhez. A néhány évvel ezelőtti válságot megélve az önkormányzat visszaszerezte a többségi részesedést és stabilizálódott a helyzet. Megfelelő vezetéssel, menedzsmenttel, haladó gondolkodással, profi hozzáállással olyan szintre emelték a klubot, amire méltán lehet büszke Debrecen. A polgármester hangsúlyozta, példaértékű mindaz, ami a DVSC-TVP-nél folyik. Az önkormányzatnak a működtetésben nagyon komoly partnerei vannak, ami szoros összefüggésben áll a klub vezetésével, a támogatóknak ugyanis összhangba kell kerülnie a stábbal, valamint az eredményekkel is. Kiemelte, hogy a helyi vállalkozásokkal együttműködve egy üzleti támogatói kört is sikerült felépíteni a csapat köré, ez a szponzori jelenlét bővült most két társasággal. Papp László üdvözölte, hogy az Alföldi Tej Kft.-t, mint a város egyik legjelentősebb beruházóját az is vezérli, hogy részt vegyen a város közéletében, sportéletében. Bízik benne – mondta –, hogy a bővülő szponzori kör minél jobb eredményhez segítheti az élvonalban, és remélhetőleg minél gyakrabban a nemzetközi kupameccseken is a lányokat.

Dobrovoczky István, az Alföldi Tej Kft. kereskedelmi és marketingigazgató elmondta, kötelességüknek érezték, hogy támogassák ezt a debreceni sikertörténetet. Kifejtette, hogy egy olyan kommunikációs eszközt vetnének be, amit csak kevesen használnak: a dobozos tejet alkalmazzák ahhoz, hogy több millió lakoshoz tudják közelebb vinni a debreceni kézilabdát. A hosszú távú jövőben még több gyereket, családot szeretnének megszólítani ezzel az akcióval.

Papp László polgármester szerint, a csapat mellett fontos az infrastruktúrafejlesztés is, megoldandó feladatnak nevezte a Hódos Imre Sportcsarnok felújítását. A korszerűsítést három ütemben végzik majd el, az idén ősszel kezdődő elsőben vizuális megoldásokra koncentrálnak: felújítják a lelátókat, kicserélik a székeket (piros-fehéreket szerelnek majd fel), korszerűsítik a vizesblokkokat, mindezt körülbelül 120 millió forintból. A második ütemben a küzdőtér két végén lévő karzatot kötik össze, így 500 férőhellyel bővül majd a létesítmény. A harmadik ütemben pedig a tetőszerkezetet fogják felújítani. Mindemellett új hideg- és melegburkolatot alakítanak ki az épületben, kicserélik a nyílászárókat és fejlesztik a szellőzőrendszert, korszerűsítik a vizesblokkokat, a mosdókat. A polgármester közölte, a TAO-támogatási rendszer segítségével három év alatt összesen 900 millió forintos fejlesztési programot hajtanak végre azért, hogy még több szurkoló segíthesse a csapatot. Megjegyezte, a város számára a női kézilabda az egyik legfontosabb sportág.

Ábrók Zsolt, a DVSC-TVP Kézilabda Kft. ügyvezetője elmondta, több szempontól is rendhagyó ez az év a klub szempontjából. Fontos, hogy egy ilyen csapat mögé évek óta folyamatosan csatlakoznak a támogatók, ennek köszönhetően nagyon stabil lábakon áll az élvonalbeli debreceni kézilabdázás. Hozzátette, arra törekedtek az elmúlt években, hogy mindkét fél számára előnyös és előremutató legyen az együttműködés. Az ügyvezető elmondta, a következő években is DVSC-TVP-nek fogják hívni a csapatot, az elkövetkező öt évre is megállapodást kötött a debreceni klub és a cég. A cél az, hogy évről-évre egyre erősebb legyen a csapat.

Czibere Attila, a TVP Gabona Kereskedőház Kft. képviseletében a támogatókkal és a várossal karöltve kiemelte azt a sikert, amit a Magyar Kupa harmadik helyezés jelentett, s mint mondta, bízik abban, hogy az idei év is hasonlóan eredményes lesz és a jövőben még több támogató segítségével, még nagyobb sikereket érhet el a klub.

Jó hír a szurkolóknak, hogy ha nem tudnak személyesen kilátogatni a mérkőzésekre, akkor sem maradnak majd le semmiről, ugyanis a következő szezonban a Digi lesz az egyik támogató, és a csatorna közvetíteni fogja a klub hazai és nemzetközi szerepéseit.

A tájékoztatón az is elhangzott, hogy kettős jubileumot ünnepel a debreceni kézilabdázás az elkövetkező egy évben, az első bajnoki arany ugyanis már 30 éves lesz októberben és 2018-ban válik hetven évessé a klub. Ez utóbbi alkalom előtt tisztelegve a második világháború előtti időkből választottak egy címert, amit a játékosok viselni fognak majd a mezeken. Ábrók Zsolt ügyvezető hangsúlyozta, a klub nem változtat a címerén, csak erre a jubileumi évre használják a régi jelzést, ezzel is tisztelegni akar a DVSC az elmúlt 70 év sikerei és történelme előtt.

Az ügyvezető elmondta, megálmodtak egy kézilabda utcai márkát is annak érdekében, hogy kicsit bevigyék a sportágat a hétköznapokba. Első körben a most elkészült mezek a DVSC-mezre vannak rászabva, de később az országban több helyen is szeretnék elterjeszteni a brandet. Kényelmes utcai viseletről van szó, amit a sportoláshoz is tökéletes. Minden játékos kap ezekből a ruhadarabokból, így egyfajta nagykövetekként terjeszthetik a klub és a sportág hírnevét. A DVSC utcai viseletét, melyet a webshopból is meg lehet majd vásárolni, a klub játékosai mutatták be.

Ábrók Zsolt a szurkolók számára hasznos információkat is megosztott, eszerint augusztus 21. és szeptember 14. között árulják a bérleteket. Ezzel kapcsolatban kiemelte, ezekre most nem kell várni, helyben mindenki azonnal megkapja majd a bérletét. Lesznek felnőtt és diák, valamint nyugdíjas belépők, 1500 illetve 1000 forintba kerülnek majd. A felnőtt bérleteket 15 000 forintért, a diák és nyugdíjas bérleteket pedig 12 000 forintból lehet majd megvásárolni. Minden bérlettel lehet majd látogatni a hazai bajnoki mérkőzéseket, a kupameccseket, valamint az EHF-selejtezőket.

debrecen.hu