Bánffi szóda kiállítás

18 év után elköltözött a Szódatörténeti kiállítás a szegedi Szent István téri Víztoronyból

A Szent István téri Víztorony adott otthont Bánffi István, szegedi szikvízkészítő magángyűjteményének 2006. és 2024. között. Európa egyik első „szódamúzeumának” kiállítási anyaga felölelte a szikvíz történetét a feltalálótól, Jedlik Ányostól napjainkig. Ám a Bánffi&Bánffi Kft. tulajdonában lévő szikvíztörténeti gyűjtemény – melynek a Szent István téri víztoronyban lévő kiállítás is része volt – most eladásra került, […]

Szeged, Hangai József, OMSZ, mentő, szóvivő

Mire érdemes odafigyelni ebben a hőségben a vízparton? Megkérdeztük! – interjú Hangai József mentőtiszttel

Tombol a nyár, dübörög a vakáció és az éves szabadságok ideje is megkezdődött. A legtöbben a vízparton ütik el ilyenkor az időt. Na de, mire érdemes mindenképp odafigyelni ebben a kánikulában? Hangai József mentőtisztet kérdeztük röviden.

Parkolás

Elszállítják egy időre a parkolóautomatát az Attila utcáról Szegeden

2024. július 15-től várhatóan augusztus végéig a Löw Lipót és Löw Immanuel parkok (Attila utca udvar) rekonstrukciós munkálatai idejére a 65. számú sárga zónás parkolóautomata elszállításra kerül – áll a Szegedi Közlekedési Társaság hivatalos Facebook-oldalán megosztott hírben.

Szeged, Somogyi Könyvtár, 40 év, könyv, kultura

Több mint 50 év Szegeden címmel nyílik kiállítás Dusha Béla munkáiból a Somogyiban

Dusha Béla több évtizede él és dolgozik Szegeden. Csodálatos fotóit megcsodálhatta már a közönség könyvekben, képeslapon, kiállításokon. A Szegedi fények című kiadvány negyedik alkalommal átdolgozott kiadásban jelent meg, bemutatva Szeged városának szépségeit és jelenét.