Robert Fico

Miniszterelnök-helyettes: stabil a szlovák kormányfő állapota

Robert Fico szlovák kormányfő állapota a rajta elvégzett második, több mint két órát igénybe vevő műtétet követően stabil, de továbbra is súlyos – jelentette be Robert Kalinák védelmi miniszter és miniszterelnök-helyettes a besztercebányai Roosevelt kórházban tett látogatása után, Zuzana Dolinková egészségügyi miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatón szombaton.

Orbán Viktor videóüzenet

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Budapesten, az idei Szakma Sztár Fesztivált megnyitó beszédében, amelyben a kormány nevében arra tett ígéretet: Magyarországon mindenkinek lesz szakmája, munkája, tisztességes fizetése, otthona és számíthat családtámogatásra is.

Kiss motorvonat

MÁV-START: ingyenes európai vonatbérletre pályázhatnak a 18 éves fiatalok

Azok a fiatal felnőttek, akik ebben a tanévben töltik be a 18. életévüket, és szeretnék bejárni Európát, kedd déltől két hétig újra regisztrálhatnak az ingyenes, Európa 32 országába érvényes Interrail vonatbérletre – tájékoztatta a MÁV-START az MTI-t.

Felmérés: a hollandok 60 százaléka támogatja a marihuána teljes legalizálását

Hollandiában tízből hat ember gondolja úgy, hogy a rekreációs célú kannabiszt és a hasist legálissá kellene tenni – derül ki az ANP holland hírügynökség megbízásából a választásokkal kapcsolatos felméréseket készítő holland Kieskompas vállalat által végzett és csütörtökön közzétett közvéleménykutatásból.

Depresszió

A depresszió kezeléséről szóló konferencia zárult Brüsszelben

A depresszió a legjelentősebb és leggyakoribb pszichiátriai betegség, amely kezelhető, hangzott el a European Alliance Against Depression (EAAD) szervezésében tartott projektzáró konferencián hétfőn Brüsszelben – közölte az EAAD magyar tagja, a Végeken Egészséglélektani Alapítvány az MTI-vel.

Kézigránátokat robbantott fel egy férfi egy magyarlakta kárpátaljai településen

Felrobbantott három kézigránátot egy helyi képviselő Kárpátalján, a Huszti járási Kerecke község tanácsának ülésén pénteken, az elkövető a helyszínen meghalt, huszonhatan megsebesültek, közülük hatnak az állapota válságos – közölte a Nemzeti Rendőrség Kárpátaljai Főosztályának sajtószolgálata.