Hatalmas razziát tartottak Budapesten

Rendőrség

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Katasztrófavédelmi és Polgárőr Egyesület, Belváros-Lipótváros közterület-felügyelete, Belváros-Lipótváros Önkormányzata, a BFKH Fővárosi Közlekedésfelügyeleti Osztály munkatársaival közösen komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzést tartottak 2022. augusztus 26-án éjszaka a főváros V. kerületében.

Az akció kiterjedt a kábítószerrel összefüggő bűncselekmények elkövetőinek felderítésére, a közterületen történő szeszesital fogyasztás szankcionálására, illetve az ittas, bódult járművezetők, szabálytalan közlekedők kiszűrésére is. A hatóságok nemcsak a közterületek biztonságára fókuszáltak: kiemelten ellenőriztek egy belvárosi szórakozóhelyet is.

A rendőrök közel 200 igazoltatást végeztek, egy embert elfogtak járművezetés bódult állapotban vétség gyanúja miatt, másik két személyt pedig előállítottak kábítószer birtoklása miatt. Az egyenruhások forgalomból kivont gépkocsival közlekedés és nem az útburkolati jeleknek megfelelő közlekedés miatt két esetben szabtak ki helyszíni bírságot. Egy emberrel szemben pedig szabálysértési feljelentést tettek közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása miatt.

Az akció során 63 személy kapott figyelmeztetést közterületen történő szeszesital-fogyasztás miatt. A rendőrök kilenc fővel szemben kábítószer gyorstesztet is alkalmaztak, amely egy alkalommal pozitív eredményt mutatott.

A hétvégihez hasonló nagy létszámú, komplex ellenőrzésekre rendszeresen lehet számítani a fővárosban.