Egy nap alatt négy eltiltott sofőrt kaptak el a Pest megyei rendőrök

Rendőrség

A gödöllői egyenruhások gépkocsizó járőrszolgálatot láttak el 2021. november 6-án hajnalban, amikor Domony, Bajcsy-Zsilinszky úton akartak igazoltatni egy gépjárművezetőt. A férfi, észlelve a rendőrök célját, gázt adott és tovább hajtott. A járőrök egészen lakásáig követték a férfit, kiderült menekülésének oka. A Pásztói Járásbíróság eltiltotta a járművezetéstől, ráadásul az alkoholteszter is pozitív értéket mutatott. A rendőrök közigazgatási bírságot szabtak ki, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntettének gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.

Délután egy másik járőrpár intett ki a forgalomból egy személyautót vezető 27 éves férfit. Az igazoltatásnál megállapították, vezetői engedéllyel nem rendelkezik, korábban őt a Budapesti Rendőr-főkapitányság X. kerületi Rendőrkapitánysága engedély nélküli vezetés miatt eltiltotta a járművezetéstől. Vele szemben is büntetőeljárás indult.

Budakalászon vezette autóját egy csörögi sofőr 2021. november 6-án, az igazoltatásnál kiderült, eltiltás hatálya alatt. A 46 éves férfi kihallgatásán beismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, tisztában volt eltiltásával, azonban elmondása szerint a munkájához elengedhetetlen, hogy a volán mögé üljön, védekezett. A férfi ellen járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétségének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya.

A szentendrei rendőrök még a délelőtt folyamán szűrtek ki egy másik, 25 éves budapesti sofőrt a forgalomból, őt a Sárospataki Rendőrkapitányság tiltotta el a járművezetéstől, amiről állítása szerint nem tudott. Ez esetben is büntetőeljárás indult.