Húsz százalékkal olcsóbban lehet kastélyt nézni

Kultúra Ország

Népszerű a NÖF  Kastélykártya programja a kulturális kikapcsolódást kereső, várak és kastélyokat látogatók között, a július elején elindított kedvezményre jogosító kártyát már több mint kétezren váltották ki – közölte a szervező.

A társaság a hozzá tartozó műemléki helyszínek fenntartható üzemeltetésével, az épített örökségek népszerűsítésével, látogatottságuk növelésével foglalkozik. Ennek támogatására indították a Kastélykártya programot. A kártya bevezetése elősegíti, hogy a műemlékek látogatói a NÖF Nonprofit Kft. üzemeltetésében működő összes épített örökségi helyszínt megismerhessék – írták.

Az elfogadóhelyek sora folyamatosan bővül, hiszen a Kastélykártya a Nemzeti kastélyprogramnak és a Nemzeti várprogramnak köszönhetően újra nyíló épületekben is hamarosan használható lesz. Az ingyenes Kastélykártya nyújtotta kedvezmények 2021. július 31-ig vehetők igénybe, és több alkalommal is használhatóak.

A kártyával egyebek között 20 százalék kedvezményt nyújtanak a NÖF Nonprofit Kft. üzemeltetésében működő műemlék épületek teljes árú belépőjegyének árából, és 20 százalékkal olcsóbbak az ajándékboltok kijelölt termékei, vagy a kávézók egyes termékei. Kártyaelfogadó helyszínek az Edelényi kastélysziget, a majki Kamalduli Remeteség, a Pipo várkastély Ozorán, a péceli Ráday-kastély, a Siroki vár, a somogyvári Szent László Nemzeti Emlékhely, a tiszadobi Andrássy-kastély és étterem, vagy a 2021-től látogatható tatai Esterházy-kastély.

Az ingyenesen igényelhető, kedvezményekre jogosító Kastélykártya a NÖF Nonprofit Kft. nyitva tartó létesítményeinek pénztárában vehető át. A Kastélykártya program aktuális információi elérhetők a www.nöf.hu/hu/kastelykartya/ oldalon.

 

(MTI)