Két érdekes kiállítás nyílik a Kölcsey Központban

Kultúra

Látványos tárlatok nyílnak a héten Debrecenben.2015: TÁJODÜSSZEIA

2016. május 3-12., Kölcsey Központ, körfolyosó

A hazai tájépítész szakma legfontosabb seregszemléje, mintegy 50 kiállító 180 munkája látható május 3-12. között a Kölcsey Központ körfolyosóján.
A nagyszabású szakmai kiállítás – a 2010: Tájodüsszeia sikere után – az elmúlt évek tájépítészeti produktumait mutatja be nyolc kiemelt kategóriában: a kertépítészet, a szabadtér-építészet, a települési táj, a tájtervezés, a tájvédelem, a kutatás és elmélet, a társadalmi akciók, valamint a tájművészet és design területén. A kortárs magyar munkák mellett vendégposzterek formájában betekintést láthatnak a látogatók a cseh és lengyel kollégák munkáiba is. A kiállítás szakmai kurátora, Bardóczi Sándor egyetemi docens mellett a válogatásban nagy szerepet játszottak az elmúlt évek Év Tájépítésze díjasai: Fekete Albert PhD, Mohácsi Sándor, Balogh Péter István PhD DLA, Szloszjár György is. A Pesti Vigadó-beli bemutatkozást követően Debrecen mellett Pécsett, Győrben, Nyíregyházán, Székesfehérváron és Békéscsabán, majd a V4 országok közreműködésének köszönhetően további cseh, lengyel és szlovák városokban tekinthető meg a kiállítás.

***

Végtelen sokféleség – A rovarok birodalma
2016. május 6–22., Kölcsey Központ, Bényi Árpád-terem

2ff89b7c-eb51-457f-8f8c-4b1d7c2c300b
Nem fogsz hinni a szemednek! A Magyar Természettudományi Múzeum interaktív vándorkiállítása a legnépesebb állatcsoport, a rovarok titokzatos világába kalauzol el. Szó szerint nagyító alá vesszük ezeket a kicsi élőlényeket! A számtalan rovarpreparátum mellett nagyméretű makettek, szakszerű ismertetők és interaktív játékok ígérnek igazi családi időtöltést.

Csoportok számára előzetes bejelentkezés és információ: az info@fonixinfo.hu-n, vagy a 06-52/518-400 telefonszámon (munkanapokon 8 és 16 óra között).

Jegyárak:
400 Ft: felnőtt
250 Ft: diák-, nyugdíjas és pedagógus
200 Ft: csoportos (minimum 10 fős iskolai és nyugdíjas csoport, 10 főnként egy kísérő belépése ingyenes)
1000 Ft: családi (2 felnőtt és max. 3 gyermek)

A kiállítás nyitva tartása: naponta 9-től 18 óráig.
Debrecen, Hunyadi u. 1-3.