Szegedi közgyűlés

A rezsi lehet a legmelegebb téma a mai szegedi közgyűlésen

Gazdaság Helyi hírek

Valahogy ki kell védeni a Fidesz-kormány újabb rezsibombáját: erről szól Szeged közgyűlése. Létrehoztak egy tartalékkeretet az önkormányzatnál, ám mire erről tájékoztatták a napirendi pontokban a képviselőket, megjelent egy újabb Magyar Közlöny, ami egy újabb rezsibombát robbantott – írja közgyűlési előzetesében az önkormányzat portálja, a szeged.hu.

Egyébként is módosítani kell a költségvetést, a távhőszolgáltatás “közületi tönkretétele” még egy nagy lyukat ütött minden távfűtéses település büdzséjében. Ezt is megpróbálja befoltozni Szeged a mai közgyűlésen, ahol tárgyalnak a víziközműveket érintő közgyűlési döntésekről, a 2022/2023-as óvodai fenntartói döntésekről, a Szent-Györgyi Albert Agóra alapító okiratának módosításáról és a szociális és gyermekvédelmi szolgáltatástervezési koncepció felülvizsgálatáról. Egyebek között.

Egyik előterjesztés szerint a harmadik Tiszai-híd lehet a témája a következő közmeghallgatásnak, a közgyűlés erről is dönt. Amennyiben elfogadják a javaslatot, november 23-án bárki kérdezhet majd, vagy megoszthatja észrevételeit a harmadik híddal kapcsolatban a Városházán.

És lesz egy valószínűleg papírforma végeredményű napirendi pont is: várospolitikai alpolgármestert választhatnak Binszki József személyében.

Ha úgy gondolják, élőben is nézhetik a képviselők munkáját a Szeged Televízió Facebook-oldalán!

A nyitókép archív, fotó: Frank Yvette