Megható üzenettel búcsúztak az Ady Endre Gimnázium diákjai a nyugdíjba kényszerülő igazgatójuktól

Helyi hírek

Élményszámba mentek az órái.Nyugdíjba vonul Rózsavölgyi Gábor, a debreceni Ady Endre Gimnázium méltatlan körülmények között kitúrt igazgatója. Mint arról korábban beszámoltunk, a tankerületi vezető annyira pikkelt a diákok, a szülők és a tantestület bizalmát is élvező Rózsavölgyire (feltehetően a 2016-os, Tanítanék Mozgalom által szervezett megmozdulásban való részvétele miatt), hogy annak ellenére ültettek be a helyére egy fideszes önkormányzati képviselőt, hogy a döntést sem a tantestület, sem a szülői közösség és a diáktanács sem támogatta.

Rózsavölgyi ugyan kérvényezte, hogy 2021. január vége helyett június végéig maradhasson, tekintettel a történelemből éppen végzős egyik osztályára, de hiába támogatták a kérvényt a diákok és a szülők is, elutasítást kapott. Bejegyzésében azt írta, még véleményezésre sem küldte fel a tankerület.

Hogy mennyire kedvelték a diákok, az nyilvánvaló a gimnázium diákönkormányzatának bejegyzéséből:

“Egyesek belépnek az életünkbe, majd csöndben távoznak; mások maradnak egy ideig, emléket hagynak a szívünkben, és ettől végképp megváltozunk.” (Ismeretlen szerző)

KEDVES ADYSOK!
Rózsavölgyi Gábor iskolánk címzetes igazgatója ma tartotta utolsó óráit diákjainak. Vezetése alatt az Ady Endre Gimnázium a város egyik legismertebb, legkedveltebb gimnáziuma lett. Közvetlen stílusa, élményszerű órái és humora felejthetetlen az Ady közössége számára. Sokak példaképe, és életének meghatározója.

KEDVES IGAZGATÓ ÚR!
Szívből kívánunk a nyugdíjas évtizedeire nagyon jó egészséget, sok boldogságot, tartalmas időtöltést! Látogassa iskolánkat amikor teheti, szeretettel várjuk!

üzenik a diákok kedvenc pedagógusuknak.

Fotó: Facebook/Rózsavölgyi Gábor