Módosul a villamosközlekedés Debrecenben

Helyi hírek

A DKV Zrt. saját beruházás keretében, 2019. május 18-án és 19-én a Kálvin téren a váltók szintezési munkáit végzi, mely a biztonságos villamos-közlekedés érdekében elengedhetetlen.

A munkák ideje alatt az 1-es és 2-es villamosok közlekedése módosul, az alábbiak szerint:

1-es villamos
– 2019. május 18-án és 19-én a villamosok üzemkezdettől 7 óra 30 percig és 18 óra 30 perctől üzemzárásig menetrend szerint a teljes vonalon végig közlekednek.
– 7 óra 30 perctől várhatóan 18 óra 30 percig az 1-es villamosok két szakaszban közlekednek: Nagyállomás – Kossuth tér – Nagyállomás, valamint Kálvin tér – Egyetem – Kálvin tér

A Kossuth tér és a Kálvin tér között a villamos-közlekedés szünetel.

A teljes 1-es villamos vonalon csak átszállással lehet utazni.
Átszállási lehetőség az Egyetem irányába a Kálvin téren, míg a Nagyállomás irányába a Kossuth téren van.

Az utazás megkezdésekor érvényesített vonaljegy az átszállás után is használható, de azt mind a két járművön érvényesíteni kell!

2-es villamos
– 2019. május 18-án és 19-én a villamosok üzemkezdettől 6 óra 50 percig és 18 óra 20 perctől üzemzárásig menetrend szerint a teljes vonalon végig közlekednek.
– 6 óra 50 perctől várhatóan 18 óra 20 percig a 2-es villamosok nem közlekednek. Helyettük villamospótló autóbuszok indulnak a Kölcsey Központtól.

A Nagyállomás és a Kossuth tér között az 1-2-es villamossal közlekedhetnek. A Kölcsey Központ (Hunyadi János utca) elnevezésű megállóhelytől pedig villamospótló autóbuszok járnak a Doberdó utca irányába és vissza.
A Kossuth tér megállóhelytől a Kölcsey Központ villamospótló autóbusz-megállóhelyet legegyszerűbben gyalog közelíthetik meg.

A villamospótló autóbuszok útvonala:
Kölcsey Központ (Hunyadi János utca) – Hunyadi János utca – Mester utca – Csemete utca – Dózsa György utca – Nádor utca – Thomas Mann utca – Mikszáth Kálmán utca – Békessy Béla utca – Kartács utca – Doberdó utca (11-es autóbusz megállóhelye) – Doberdó utca – Böszörményi út – Békessy Béla utca – Mikszáth Kálmán utca – Thomas Mann utca – Nádor utca – Dózsa György utca- Honvéd utca – Péterfia utca – Hunyadi János utca – Kölcsey Központ (Hunyadi János utca) elnevezésű megállóhely.

A villamospótló autóbusz megállóhelyei:
· Kölcsey Központ (Hunyadi János utca)
· Csemete utca
· Dózsa György utca
· Nádor utca
· Szent László Görögkatolikus Gimnázium
· DAB-székház (villamospótló autóbusz-megállóhely)
· Mikszáth Kálmán utca
· Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium
· Kartács utca
· Doberdó utca (11-es autóbusz felszállító helye)
· Árpád Vezér Általános Iskola
· Károlyi Mihály utca (a villamos-megállóhely mellett)
· DAB-székház
· Szent László Görögkatolikus Gimnázium
· Dózsa György utca
· Dózsa György utca (villamospótló autóbusz-megállóhely)
· Kölcsey Központ (Hunyadi János utca)

A Nagyállomás és a Doberdó utca közötti utazás csak átszállással lehetséges!

Átszállási lehetőség a Nagyállomástól a Doberdó utca irányába a villamosról a villamospótló autóbuszra
a Kölcsey Központ (Hunyadi János utca) megállóhelyen, míg a Doberdó utcától a Nagyállomás irányába a villamospótló autóbuszról a villamosra, a Kossuth tér elnevezésű megállóhelyen van.

Az utazás megkezdésekor érvényesített vonaljegy az átszállás után is érvényes, de azt a villamoson
és a villamospótló autóbuszon is érvényesíteni kell.

2019. május 18-án, szombaton rendezik meg a Kossuth téren a Magyar Református Egység Napja rendezvényt, amely a már megváltozott villamos forgalmat is érinti 14:30 és 17:00 között. A villamosok ebben az időintervallumban két szakaszban közlekednek:

– 1-2-es jelzéssel: Nagyállomás – Városháza – Nagyállomás
– 1-es jelzéssel: Kálvin tér – Egyetem – Kálvin tér

A DKV kéri az utasokat, hogy a kellemetlenségek elkerülése, és a könnyebb utazás érdekében utazás előtt tájékozódjanak a megváltozott villamos-közlekedésről és mindenképpen figyelmesen olvassák el a megállókban kihelyezett tájékoztató táblákat.