Várják a pályázatokat a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat ösztöndíjprogramjában

Az európai uniós forrásból megvalósuló, „Maradj Hajdú-Biharban” elnevezésű program célja a fiatalok helyben maradásra ösztönzése azért, hogy végzettségük megszerzése után tudásukat lakóhelyükön és a megyében kamatoztassák, erősítve ezzel a térség népességmegtartó erejét és fejlődését. 

Kerékpárút épült a keleti országhatárnál

A 48. sz. főút felújításával párhuzamosan, a meglévő szentannapusztai útcsatlakozásig tartó kerékpárúthoz kapcsolódva 3,7 kilométeres kerékpárutat alakítottak ki Vámospércs és Nyírábrány között. Tasó László, a térség országgyűlési képviselője, Ménes Andrea Vámospércs polgármestere, Nagy Lajos Nyírábrány polgármestere és Pántya József, a NIF Zrt. útfejlesztési igazgatója tartott sajtótájékoztatót az elkészült kerékpárútról és a főút folyamatban lévő munkálatairól.

Indul a bakterház – ingyenesen Nádudvaron

Ez annak a támogatásnak köszönhető, melyet az Európai Unió 2014-2020-as fejlesztési időszakában nyert a megyei önkormányzat, „A hajdú hagyományok nyomában” című projektjének megvalósításához. Ennek keretében ugyanis közösségi, térségi, megyei és települési identitást erősítő akciók valósulnak meg, mely által fejlődik a közösség egymás iránti felelősségtudata, a közösséghez való tartozás érzése, valamint a régi hagyományok, szokások, történelmi […]