színház függöny

Tizenhárom produkció a Komlói Amatőr Színházi Találkozó idei versenyprogramjában

Kultúra

Tizenhárom – köztük egy vajdasági – társulat méretteti meg magát a szeptember 21. és 24. között zajló 9. Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT) versenyprogramjában – közölték a seregszemle szervezői az MTI-vel.

A fesztiválra a pécsi Janus Egyetemi Színház a Trash, míg a bajai Rábl Színpad Zoe Kazan-Valerie Faris-Jonathan Dayton Ruby című darabjával lép színpadra, a győri RÉV Színház pedig Szivák-Tóth Viktortól Belém égsz című darabjával érkezik a mecseki városba.

A gödöllői Garabonciás Színtársulat Móricz Zsigmond – B. Török Fruzsina adaptációjaként a Rab oroszlánt mutatja be, míg a helyi Súgólyuk Színház Ken Ludwig bohózatával, A hőstenorral méretteti meg magát.

A közönség a veszprémi Teleszterion Színházi Műhely tolmácsolásában az Is there anybody out there? című produkciót tekintheti meg, a körmendi Kastélyszínház Társulat Molnár Ferenc Ibolya című darabját, míg a pécsi Escargo Hajója a Bully, vagy nem buli című darabot adja elő.

Székesfehérvárról a Szabad Színház Borbély László Az átok – Kikötői legenda 10 képben című produkciójával, míg az Örökség Csoport Székely Jánostól mutatja be a Caligula helytartóját, majd a Tedi Színpadtól látható Tasnádi István Cyber Cyranója. A pápai SK Társulat Szabó Szilárd Színek nélkül című színdarabját adja elő a fesztivál keretében.

Idén is lesz határon túli produkció a seregszemlén: a Vajdaságból érkezik a bácskertesi Sturcz József Színtársulat Szántó Armand-Szécsén Mihály Paprikáscsirke című darabjával.
A zsűrit idén Pataki András Jászai-díjas rendező, a fesztivál igazgatója, Németh Ákos József Attila-díjas drámaíró, Molnár Anikó és Papp Attila színművészek alkotják.

A 9. KASZT a versenyprogram mellett több OFF-rendezvényt is kínál, így szeptember 21-én a magyar dráma napja alkalmából és Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója előtt tisztelegve Besenczi Árpád előadásában láthatják a nézők A helység kalapácsát. Lesznek továbbá szakmai beszélgetések, fellép a komlói Másvilág együttes, a díjkiosztó gálán a soproni Brass Line Band zenél, de Vastag Tamás és a Stúdió 11 Ensemble zenekar is színpadra áll a My Way című műsorral, amely Frank Sinatra életműve előtt tiszteleg.

A fesztivál részletes programja a KASZT hivatalos Facebook oldalán olvasható.

(MTI)