Ideggyógyintézetbe juttatták a Putyint elűzni kívánó jakutföldi sámánt

Kényszergyógykezelésre ítélte a jakutszki városi bíróság Alekszandr Gabisev sámánt, aki többször is megpróbált gyalog Moszkvába menni, hogy “kiűzze” Vlagyimir Putyin orosz elnököt – közölte kedden internetes oldalán az RBK orosz televízió és a Deutsche Welle német rádió orosz adása Alekszej Prjanyisnyikovra, a Pravozascsita Otkritki nevű jogvédő szervezet jogászára hivatkozva.

Provokatívként értékelte az orosz vezérkar a Barents-tengeri NATO-flottagyakorlatot

Provokatív lépésként értékelte az orosz vezérkar azt a Barents-tengeren május elején megrendezett amerikai-brit flottagyakorlatot, amelynek résztvevői oroszországi célpontok megsemmisítését és orosz ballisztikus rakéták elfogását gyakorolták – közölte hétfőn Szergej Rudszkoj vezérezredes, az orosz vezérkar operatív főcsoportfőnökségének parancsnoka újságírókkal Moszkvában.

A család kérésére végzett újabb boncolás szerint Floyd a rendőri intézkedés miatt halt meg

A család kérésére újabb boncolás volt, ennek hétfőn délután nyilvánosságra hozott eredménye szerint a 46 éves George Floyd a durva rendőri intézkedés miatt halt meg. Az afroamerikai Floyd halála nyomán országos zavargások törtek ki az Egyesült Államokban.

Los Angelest is elérte tüntetéshullám

A fekete bőrű George Floyd egy brutalitásba torkolló rendőri igazoltatás során néhány nappal ezelőtt olyan súlyos sérüléseket szenvedett Minneapolisban (nyolc percig térdepelt a nyakán egy rendőr), hogy az intézkedés után röviddel életét vesztette. A tragikus incidens soha nem látott tüntetéshullámot indított el Egyesült Államokban, amely Los Angelest is elérte május 29-én. Helyszíni riport Los Angelesből […]