Bács-Kiskun megyében is ellenőriztek

Uncategorized

Több rendőrkapitányság illetékességi területén is fokozottan ellenőrizték a közlekedés résztvevőit.

 

A Kiskunhalasi és a Bajai Rendőrkapitányság illetékességi területén az ünnepi időszakban fokozottan ellenőrizték a közúti közlekedés résztvevőit. A sofőrök Kiskunhalason, Kiskunmajsán, Tompán és Jánoshalmán, valamint Baja belterületén is találkozhattak 2019. április 22-én ittasság-ellenőrzést végző rendőrökkel. A fokozott rendőri jelenlét célja a balesetek megelőzése, valamint az ittas vagy bódult állapotban lévő járművezetők kiszűrése volt.

A kiskunhalasi egyenruhások közel 100 gépjárművezetővel szemben, míg bajai kollégáik 108 sofőrrel szemben alkalmaztak alkoholszondát.

Mindkét kapitányság illetékességi területén 2-2 sofőr esetében mutatott pozitív értéket a légalkoholmérő készülék, velük szemben a rendőrök eljárást kezdeményeztek.

 

Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszesital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, s a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszesital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt. Soha ne üljön ittasan gépi meghajtású jármű volánja mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban gépi meghajtású járművet vezessen!

 

… hogy mindenki hazaérjen!