Magyar focistát választottak a Bundesliga idei legjobbjává

Sport

A tekintélyes német futballszaklap, a Kicker 2-es osztályzatot adott a magyar válogatott kapusának, Gulácsi Péternek a Bayern München ellen mutatott teljesítményéért – írja az index.hu. A német osztályozásnál az egyes a legjobb jegy, a hatos a legrosszabb.

Gulácsi ezzel átvette a vezetést a kapusok közt, miután a Dortmund kapusa, Bürki csúnyán benne volt egy gólban a Schalke ellen. Ezért a hétvégén nem is védett, igaz helyettese, Marwin Hitz még nagyobb potyát kapott a Düsseldorftól.

Gulácsi 2,61-es átlaggal, két századdal került Bürki elé, a szombati volt a tizenhatodik olyan meccse, amikor nem kapott gólt a szezonban. Már ez külön elismerésre méltó, hiszen Neuernek 21 a rekordja.

A mind a 33 fordulóban pályán lévő Gulácsi kilencszer kapott a szaklaptól 2-es osztályzatot, legrosszabb jegye a négyes volt.

A magyar válogatott kapusának ezzel olyan magas az átlaga, hogy a mezőnyjátékosokat is maga mögé utasítja, hiszen a Hoffenheim középpályása, Kerem Demirbay a legjobbjuk. Neki 2,82-es az átlaga.

A Bundesligában az utolsó forduló jön, Gulácsi összetettbeli első helyét igazából csak Roman Bürki veszélyezteti, feltéve, ha visszakerül a kapuba. A már biztosan BL-induló Lipcse a Werder Bremenhez látogat, ha Gulácsi tartja jó formáját, akkor ő érdemelheti ki a magyar futballisták közül először, hogy a teljes Bundesliga-szezon legjobbja legyen.