Debrecenben lesz a Floorball Magyar Kupa Final Four

Sport

Hétvégén a hazai floorball fővárosi lesz Debrecen: a DESOK-csarnokban rendezik a női és férfi Magyar Kupa Final Four-ját. Igazi sportcsemege és floorball maraton vár tehát a sportbarátokra.

Szombaton a női elődöntőkkel veszi kezdtetét a rendezdvény: a bajnokság alapszakaszának 3. helyén záró egri csapat a 4. helyen álló IBK Cartoon Heroes ellen mérkőzik. Bár a tabellán csak egy hely választotta el a csapatokat, idei valamennyi párharcot az egriek nyertek. Ezúttal is Leitner Tamás tanítványai az esélyesebbek, de mint tudjuk, a kupában bármi megeshet. A női mezőny küzdelmei a tavalyi döntő ismétlésével folytatódik: az SZPK-Kayser Komárom a Phoenix Fireball csapatával néz farkasszemet. A dunántúli csapat idén jobb formának örvend, mindösszesen egy vereséget szenvedtek tétmérkőzéseken. Ugyanakkor a címvédő a Phoenix, akik idén is szeretnék elhódítani a serleget: parázs mérkőzésre van kilátás!

Szombaton délután a férfiak veszik át a terepet: elsőként az Origo mérkőzik meg a Dunai Krokodilokkal. Az Origo a mezőny meglepetése, a bajnokság alapszakaszában utolsó helyen záró csapat a kupában menetel. Az elődöntőnek sem esélyesként vágnak neki a fővárosiak, teher nélkül viszont nagyon kellemetlen ellenfelek tudnak lenni bárkinek. A mérkőzés esélyes tehát a Dunai Krokodilok csapata, akik már számtalan alkalommal közel jártak a kupa megszerzéséhez, de mindmáig csak ezüstéremig jutottak. Micael Tuominen csapata célja egyértelmű? Meg szeretnék törni a krokodilok kupaátkát, ehhez viszont első lépésként az Origo ellen kell diadalmaskodniuk. A szombati nap zárásaként a 2018-as férfi döntő is megismétlődik, a nőkhöz hasonló párosítással: az SZPK-DESEF Komárom csapata a Phoenix Fireball gárdájával mérkőzik meg. Az idei szezonban a Phoenix mérlege továbbra is makulátlan, magabiztosan nyerték meg az alapszakaszt is és a mostani arany megszerzésére is nagy eséllyel pályáznak. Ellenfelük viszont az igazi kupaspecialista SZPK lesz, akik 2017-ben meg is tréfálták őket a fináléban. A komáromi gárda a második helyen zárta az alapszakaszt, Haris Tibor csapata formájára sem lehet panasz: igazi kupaderbit várunk ettől a párharctól!

A szombati izgalmakat követően vasárnap is jó mérkőzésekre van kilátás – erre a csapatok a garancia. A nap a bronzmérkőzésekkel kezdődik, majd 15:00-től a női, 18:00-tól pedig a férfi finálét lehet megtekinteni.

Bár a DEAC csapata nem jutott be a legjobb 4 közé, vannak debreceni neveléső játékosok, akik a kupaaranyra pályáznak szülővárosukban. Dubicz Andrea a Phoenix Fireball játékosaként készül címvédésre. „Izgulok. Nagyon régen játszottam már „hazai” pályán. Örülök, hogy Debrecen rendezi az Magyar Kupát és végre a mi városunkban gyűlhet össze a magyar floorball apraja-nagyja. Természetesen a tavalyihoz hasonlóan szeretnénk, ha idén is a mi nyakunkba kerülne az arany és ezért küzdeni is fogunk! Az SZPK csapatával kezdünk, akikkel nem lesz könnyű dolgunk. A csapatom nagyon összeszedett. Kevés odafigyeléssel képesek vagyunk fegyelmezetten végig játszani 60 percet és megfordítani a számunkra kedvezőtlen eredményt. Továbbá velünk tartanak a jelenleg sérült játékosok is, akik jó tanácsokkal segítik majd a játékunkat! Egyszóval minden megvan, ami a győzelemhez szükséges!”

A szombati első elődöntő mindkét csapatában van cívisvárosi születésű játékos. Csikai Mátyás az Origo sikeréért fog küzdeni. „Debrecennek számomra mindig megvan a hazai pálya érzése attól függetlenül, hogy nem itt élek már egy ideje. Szeretek hazaugrani ilyenkor és ez a hétvége kifejezetten nagy várakozással töltött el. Valószínűleg a legrangosabb esemény amin idén résztvehetek. A csapattól szerintem hatalmas teljesítmény önmagában az, hogy itt lehetünk. Nagyon erős csapatok ellen fogunk játszani és az elvárásainm is szerintem arra irányulnak, hogy jó teljesítménnyel tisztesen helytálljunk. Ez lehet a kulcsa is talán a szoros meccseknek, hogy mi komolyabb nyomás nélkül léphetünk pályára”

A Dunai Krokodilokat erősíti Pazsák Csaba, aki ikonnak számít Debrecenben is. Az egyik legbiztosabb kezű hazai center is örül a hazatérésnek. „Régóta várom ezt a pillanatot, hogy újra pályára léphessek Debrecenben és hát nagy öröm, hogy mindezt a Magyar Kupa négyes döntőjében tehetem meg. Úgy gondolom, hogy azoknak a csapatoknak, akik idáig eljutottak megvan az esélye az éremszerzésre. Mindenképpen kiélezett szoros mérkőzésekre van kilátás. Azt gondolom, hogy a csapat végre jól összeállt a célegyenesre és megfelelően jó hangulatban fel is tudtunk készülni a ránk váró mérkőzésekre. A cél mindenképpen a Magyar Kupa győzelem.”

A mérkőzések otthona a Debreceni Egyetem Sporttudományi Oktatóközpontja lesz, a mérkőzésekre a belépés ingyenes lesz. A mérkőzéseket online is figyelemmel lehet követni a hazai szövetség youtube csatornáján keresztül.

A program:

  1. február 16., szombat:
  • 9:00 Egri Városi Sportiskola – IBK Cartoon Heroes – női elődöntő
  • 12:00 Phoenix Fireball – SZPK-Kayser Komárom – női elődöntő
  • 15:00 Origo SE – Dunai Krokodilok SE – férfi elődöntő
  • 18:00 Phoenix Fireball – SZPK-DESEF Komárom – férfi elődöntő
  1. február 17., vasárnap:
  • 9:00 női bronzmérkőzés
  • 12:00 férfi bronzmérkőzés
  • 15:00 női döntő
  • 18:00 férfi döntő