Súlyos vereséget szenvedtek a DEAC floorballosai

Sport

Alapszakasz-beli utolsó idegenbeli fellépésére készült a DEAC floorball cscapata: a címvédő és az idei aranyéremre is legkisebb odds-szal pályázó Phoenix Fireball ellen mérkőzött meg az egyetemista csapat. Az előzetes megérzések ezúttal is vegyesek voltak: több, mint egy sornyi játékos hiányzott, ugyanakkor játékra tudott jelentkezni Balogh Richárd, valamint a kulcsjátékosok többsége is.

A találkozót nagy elánnal kezdték a hazaiak, a cívisvárosi srácok a térfelükről se nagyon tudtak kimerészkedni. Az első találatot is a hazaiak jegyezték: Rési Tamás volt eredményes. A folytatásban kicsit kijebb tudott jönni szorításából a DEAC, de így is fölényben maradtak a tűzmadarak. Dr. Héjja Gábor sokáig tartotta a lelket és az eredményt, de a szünet előtt ismét magasabb fokozatra kapcsolt a címvédő: Kádár Gergely, majd Harangozó Szilárd és Rácz Domokos is eredményes volt, kényelmes eőnyt megszerezve 20 perc után (4:0). A debreceniek baját tetézte, hogy Radványi Balázs megsérült, így egyik fontos láncszemét is elvvesztette a Debreceni Egyetem gárdája.

Sajnos a második etapban sem tudott sebességet váltani a DEAC: továbbra is a hazaiak nyomtak. A mérkőzés felénél már 7:0-t mutatott az eredményjelző. Volt lehetőség a debreceni csatárok előtt is, de egyszerűen be voltak oltva hajdúsági játékosok. A szünetig még további két találat született, 9:0-s állással fordultak a csapatok a záró etapra.
A hazaiakat motiválta, hogy a 200. szezonbeli góljukat megszerezzék, míg a DEAC a becsületgól(ok)ért hajtott. Végül mindkettő összejött: Varga Gergő és Nyisztor Szabolcs is eredményes volt, míg a hazai henger sem állt le. Harangozó Szilárd révén az áhított jubileumi találat is megszületett: 15:2-es Phoenix siker született.

Nem sok pozitívum érte péntek este a debreceni csapatot: a kapott gólok dacára a kapusokat dicséret illeti. Mellettük jól vette fel a kesztyűt a Balogh Richárd és Tarsoly Ádám is, Lippai Péter is sokat blokkolt, robotolt.
A kesergésre nincs sok idő: szombaton délután a Dunai Krokodilok látogatnak a Böszörményi út Campusra. Az alapszakasz záró fordulójában mindenképpen javítani szeretnének a DEAC játékosai!

Salming OB I, 13. forduló:
Phoenix Fireball – Debreceni EAC 15:2 (4:0, 5:0, 6:2)
Törökbálint, Bálint Márton Általános Iskola, 40 néző
Vezette: Pribék István Szegvári András
DEAC pontszerzői: Varga Gergő (1+0), Nyisztor Szabolcs (1+0), Fábián Donát (0+1), Lippai Péter (0+1)