A bokszszövetség beszüntette a hajdúszoboszlói akadémia támogatását

Sport

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) elnöksége akadémiáinak átvilágítása alapján a hajdúszoboszlói Papp László Akadémia finanszírozásának megszüntetéséről döntött.

Az áprilisi tisztújítást követően Erdei Zsolt elnök és az új elnökség szinte azonnal kezdeményezte az egyesületek, régiók és akadémiák működésének teljes körű ellenőrzését, a finanszírozási rendszer átvilágítását. Az április 15-én indult munkát a MÖSZ szakemberei mellett külső sportszakmai auditor végzi, s a végleges eredményeket és következtetéseket október 31-én hozzák nyilvánosságra.

A Papp László Ökölvívó Akadémiával kapcsolatban ugyanakkor már most döntést hozott az elnökség, miután a vizsgálatok szerint annak finanszírozása – a megadott kritériumokat figyelembe véve – nem indokolt.

A MÖSZ tájékoztatása szerint a szövetség főtitkárát azzal bízta meg a testület, hogy a következő elnökségi ülésre tegyen javaslatot az akadémiai rendszer működésére és a támogatások elosztására a 2018-as évre vonatkozóan.

Az elnökségi ülésen arról is szó volt, hogy a sportág legendás alakjának, Papp Lászlónak az emlékét a jövőben is kiemelten igyekszik ápolni a szövetség, ezért a következő évtől a MÖSZ ismét szeretné megrendezni a háromszoros olimpiai bajnokról elnevezett emlékversenyt, s tervbe vette a Papp László-díj újbóli bevezetését, melyet mindig az adott év legjobb utánpótláskorú versenyzője kapna meg.