Nyolcaddöntőbe jutott Németországban a debreceni vívólány

Sport

A hétvégén a németországi Heidenheimbe látogattak a DHSE-PMD vívóegyesület párbajtőrözői. Az egyesület kadet sportolói közül Vértesi Lili remek vívásának köszönhetően a legjobb 16 közé került. Aranyos Gergő Dublinban lépett pástra FIE satellite versenyen.

A csoportkört Vértesi Lili és Kálmán Gyöngyvér egyaránt magabiztos vívással teljesítette a több, mint 200 fős viadalon. Míg Vértesi erőnyerőként asszó nélkül került a legjobb 128 versenyző közé, addig Kálmán egy 15/11-es győzelmet követően tette ugyanezt. A legjobb 64 közé azonban már nem került be a még újonc korosztályú vívó. Vértesi ellenben ellenállhatatlan sorozatba kezdett. Először 15-5-re intézte el a francia Bonal-t, majd 15-13-al a román Leontét.

Vértesi jó sorozata a legjobb 32-ben sem szakadt meg. Honfitársa, az érdi Pál Rea bánta ezt, azonban a legjobb nyolc közé jutásért ismét magyar ellenfél jutott a cívisvárosi vívónőnek. Az MTK-s Muhari Eszter ezúttal túl nagy falat volt Vértesinek, aki így éppen lemaradt az esti döntőről. Vértesi Lili a nagyon előkelő 13. helyen fejezte be a maratoni versenyt. Aranyos Gergő Írországban, Dublinban indult FIE satellite versenyen.

– DHSE-PMD –