Változott az OTP Liga menetrendje

Sport

A magyar válogatott felkészülésének érdekében változott a labdarúgó OTP Bank Liga menetrendje: a hatodik fordulót augusztus 16-17-én, a hetediket pedig augusztus 21-én rendezik.

A magyar szövetség (MLSZ) pénteki közleménye szerint a nemzeti együttes szakvezetője, Bernd Storck kérte a módosítást, hogy a kerettagoknak augusztus végén több idejük legyen felkészülni a világbajnoki selejtezősorozat első meccsére, amelyre szeptember 6-án Feröer-szigeteken kerül sor.

A döntés értelmében az augusztus 21-re, vasárnapra kiírt hatodik fordulót hétközben, kedden és szerdán játsszák a csapatok. Az eredetileg augusztus 27-re, szombatra tervezett hetedik kört egy héttel korábbra, augusztus 21-re, vasárnapra hozták előre.

“Az alapos felkészülésben és a kemény munkában hiszek. Az Európa-bajnokságon mutatott teljesítmény megerősített abban a hitemben, hogy jó úton járunk. A világbajnoki selejtezősorozat lényegesen nehezebb lesz, mint az Európa-bajnoki volt, de minden erőmmel azon leszek, hogy a stábommal együtt a lehető legalaposabban felkészült, legjobb állapotban lévő játékosokkal és csapattal vágjunk neki a kihívásnak” – nyilatkozta Storck.

A 2018-as oroszországi világbajnokság selejtezőjében a magyar válogatott az Európa-bajnok Portugáliával, valamint Svájccal, Feröer-szigetekkel, Lettországgal és Andorrával szerepel azonos csoportban. A kilenc csoportból az elsők jutnak ki, míg a nyolc legjobb második pótselejtezőt játszik a részvételért, a legrosszabb viszont kiesik.

OTP Bank Liga:

A 6. forduló programja:

Augusztus 16., kedd:

MTK Budapest-Videoton FC, Dunaújváros 18.00
Augusztus 17., szerda:
Debreceni VSC – Szombathelyi Swietelsky-Haladás 18.00
Mezőkövesd Zsóry FC-Újpest FC 19.00
Gyirmót FC-Ferencvárosi TC 19.00
Vasas FC-Budapest Honvéd 19.00
Paksi FC-Diósgyőri VTK 19.00

A 7. forduló programja:

Augusztus 21., vasárnap:

Ferencvárosi TC-Mezőkövesd Zsóry FC 18.00
Újpest FC-MTK Budapest, Illovszky Stadion 18.00
Budapest Honvéd-Gyirmót FC 18.00
Szombathelyi Swietelsky-Haladás – Paksi FC, Sopron 18.00
Diósgyőri VTK-Vasas FC 18.00
Videoton FC-Debreceni VSC, Felcsút 20.00