DEAC: újabb nemzetközi siker

Sport

Bronzérmes lett a DEAC Kamilla Gyógyfürdő férfi kosárlabda csapata a Nemzetközi Egyetemi Kosárlabda Liga középdöntőjében.

A Debreceni Egyetem kosárlabdázóinak két orosz és egy litván felsőoktatási intézmény együttesével kellett megküzdeniük Litvániában. Bár nagyon motiváltan léptek pályára, sérülések és betegségek vetették vissza teljesítményüket, két vereséggel kezdték a középdöntőt, így utolsó nap a bronzéremért játszhattak.

– A kalinyingrádiak messze földön híresek a szokatlanul energikus átmeneti támadásaikról. Elsősorban az ebben jeleskedő mezőnyemberekre kellett figyelnünk. Filip Patkovic igazán kitett magáért, játékban lehetett tartani a sérülése ellenére. Benji megérdemelten lett a csapat kitűnősége, mindhárom mérkőzésen a mezőny egyik legkiemelkedőbb produkcióját mutatta. A védekezésünk egyre jobb szintre került, ebben is voltak nagyszerű teljesítmények. Bobi kiharcolt támadó hibáinál már csak bedobott hárompontosaiból volt több. Lali remek támadó lábmunkáját csak nézték a nagynevű csapatok belső emberei, de ehhez persze nagyon kellett a folyamatos együttműködés a társakkal – összegzett Nagy Ágostonvezetőedző.

– Alig volt eladott labdánk és büntetőt is keveset hibáztunk a bronzmeccsen. Talán ez volt a recept. Vannak előremutató jelek, már csak át kell menteni ezeket a hazai környezetbe, ahol nem játszunk ennyire képzett játékosok ellen és kevesebb euroligás játékvezetővel találkozunk. Le a kalappal az utóbbiak előtt, akik ráadásul ketten vezettek minden találkozót. Rengeteg tanulsága volt a tornának, remélem, mindenki úgy érzi, érettebben tér haza. Mozgásban, technikában és taktikában is láttunk működőt és újat, ezeket is érdemes lesz megtanulni. Különlegesség, hogy a Sabonis Akadémia szereplésünk láttán komolyabb együttműködést ajánlott fel. Talán érdemes lesz megfontolni, mert kárunkra nem válna – tette hozzá Nagy Ágoston.

Rohamozott a DEAC

A középmezőny elejéhez való felzárkózás szempontjából fontos mérkőzést vívott a labdarúgó megye I-ben szereplő DEAC, a szintén felfelé igyekvő Monostorpályi SE otthonában. A mérkőzés kezdetekor úgy nézett ki, hogy nem lesz gond a három pont begyűjtésével, hiszen már egészen korán, a találkozó 11. percében sikerült megszerezni a vezetést Ozsváth Jonatánnak köszönhetően. Húsz perc után azonban jött a hazaiak válasza: Bodnár László vette be Tóth Ferenc kapuját. Néhány minutummal később, a 39. percben a vezetést is megszerezték Selyem Nándor tanítványai: a monostorpályiak elsőszámú gólfelelőse, Apagyi Roland talált a kapuba, kialakítva ezzel a félidei 2:1-es eredményt.

A fordulás után kettőzött erővel rohamozott a Debreceni Egyetem csapata, a rivális pedig mindent elkövetett az eredmény megtartása érdekében. Ez utóbbi bizonyult eredményesebbnek, hiszen újabb gólt már egyik fél sem tudott szerezni a második játékrészben, így a hazaiak értékes három ponttal gazdagodtak.

Monostorpályi SE – DEAC 2:1

Vitatható tizenegyes a DEAC II meccsén

A Hajdú-Bihar megyei labdarúgó másodosztály déli csoportjának csúcsrangadóján a Katona László-vezette DEAC II., mely a harmadik helyről várhatta a találkozót, a listavezető Kabai Meteorit SE gárdáját fogadta. A vendégek egy vitatható körülmények között született tizenegyes góllal szereztek vezetést a 23. percben. Nem sokkal később, az első félóra végén ifj. Rácsai Lajos passzát váltotta gólra közelről Hasilló Roland, így 30 perc játék után döntetlenre álltak a csapatok. Sajnos még a szünet előtt sikerült újból megszerezniük a vezetést a kabaiaknak, ekkor egy közeli szabadrúgásból talált be Kovács Martin.

A fordulás után még nagyobb elánnal próbálta legalább az egy pontot itthon tartani a DEAC II, ám az újabb, egyben utolsó gólt ismét a kabaiak szerezték a 85. percben, Kovács Martin révén.

DEAC II. – Kabai Meteorit SE 1:3

Szakadó esőben, meghatározó játékosok nélkül a DASE

A megyei másodosztály északi csoportjának 19. fordulójában a listavezető DASE a tizedik helyen álló Egyeki SBSE otthonába látogatott. A mérkőzésen több meghatározó játékosára sem számíthatott Pöszmet Tibor vezetőedző, így a múlt heti kezdőhöz képest bekerült a csapatba Szvára Imre, Tornyai Viktor, Büdi Bence és Hegyesi Péter is.

Már a heves esőzés közepette vívott találkozó legelején sikerült megszerezniük a vezetést a házigazdáknak, egy jobboldali szöglet után Bóta Norbert fejelt a hálóba. A DEAC mindent megtett az egyenlítés érdekében, ám az első játékrészben a jelentős mezőnyfölény ellenére még helyzetekig sem igazán sikerült eljutniuk. A fordulás után még nagyobb erőket mozgósítva támadott Pöszmet Tibor legénysége. Fodor János gólját viszont les miatt érvénytelenítették, Lengyel István pedig kétszer is a kapufát találta el, így maradt az 1:0-s eredmény a lefújás pillanatában.

Egyeki SBSE – DASE 1:0 (1:0)